PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avui es juguen els 3 minuts

El final de l’Atlètic d’Escaldes-Penya Encarnada es jugarà a les 22.30 hores a porta tancada a Aixovall

Per Iván Moure

Miguel i Estrela lluiten per una pilota en el partit de diumenge entre Atlètic i Penya que es va suspendre al 87' amb 2-2.
Miguel i Estrela lluiten per una pilota en el partit de diumenge entre Atlètic i Penya que es va suspendre al 87' amb 2-2. | TONY LARA
Diumenge serà l’última jornada a la Segona Divisió. Pot ser un dia vibrant, d’infart, amb el títol en joc... O simplement un tràmit innecessari. Perquè el Comitè de Competició es va reunir dimecres al matí i ahir a la tarda va comunicar als dos equips afectats la resolució al partit entre Atlètic Escaldes i Penya Encarnada que es va suspendre el diumenge passat al minut 87 i amb 2-2 per una batussa amb invasió de camp. En cas que el partit acabés així, l’equip de Filipe Busto pujaria directe a Primera i el de Luis Gonçalves promocionaria.
 
La resolució diu que s’han d’acabar de jugar els tres minuts que falten del partit –més el temps afegit– aquesta nit a porta tancada, en principi a les 22.30 hores, de nou a Aixovall. Horari per confirmar.
 
A banda d’això hi ha dos càstigs exemplars que estan basats en l’acta que EL PERIÒDIC D’ANDORRA va publicar en l’edició d’ahir, que va escriure l’àrbitre, Mauricio Hernán Quiroga: Una per al dorsal 17 de l’Atlètic d’Escaldes, Leandro, que haurà de complir una sanció de 10 partits per xutar la pilota a la graderia i impactar, segons recull l’acta del partit, en la cara del president del Penya Encarnada José Manuel da Costa, mentre el rival celebrava el 2-2, cosa que va provocar la invasió de camp, començant per ell mateix i la junta directiva que presideix. 
 
L’altra sanció és per al dorsal 3 del Penya Encarnada, Toni, que ha estat sancionat amb quatre partits per una vermella directa al minut 6 per una entrada violenta per darrere, sense opció de jugar la pilota. A més hi ha una sanció econòmica per a l’entitat que presideix Da Costa que el líder de Segona no va voler fer pública però que està dins dels paràmetres habituals.
 
L’ATLÈTIC AL·LEGARÀ AVUI 

Joaquin Pina, segon entrenador i director tècnic de l’Atlètic, té clar que el seu club recorrerà la decisió aquest matí. «Acceptem les sancions, però farem recurs per rebaixar la sanció a Leandro, que trobem excessiva i pot provocar que es retiri del futbol perquè estarà gairebé tota la temporada vinent sense poder jugar, i per demanar els tres punts i una sanció al president del Penya Encarnada. No és la primera vegada que salta al camp i queda impune», va argumentar un Pina que va posar en entredit que es jugui avui el que resta de partit: «Si fem el recurs i la FAF no respon fins el dijous, no hi ha raó per jugar un partit que no té encara resolució definitiva».
 
BUSTO: «S’HAN PASSAT AMB LEANDRO» / De la seva banda, l’entrenador del Penya Encarnada, Filipe Busto, va considerar que les sancions als dos jugadors «són severes». Fins i tot la de Leandro, tot i ser de l’altre equip: «És un bon nano, jove, estava en un moment de pressió i ha pagat la falta d’experiència. Potser haurien de repartir una mica més la culpa amb el club... Tot i que no comparteixo el que ha fet, l’entenc. De Toni igual, no és per tant», va opinar. Amb tot, el Penya accepta i no té previst recórrer la sanció.
 
Duel entre els dos primers amb Europa i el títol en joc
 
FC Lusitans i FC Santa Coloma, líder i segon classificat, s’enfronten diumenge al Comunal en un duel que val un títol i la classificació gairebé garantida per jugar competició europea el pròxim estiu. Entre ells hi ha només un punt de diferència així que en cas que guanyi l’equip de Vicens Marquès, l’aliró i la Champions tindrien propietari i si ho fa l’equip de Richard Imbernon, tot es decidirà en l’última jornada. S’han unificat horaris per tant en l’altre partit, a Aixovall, UE i Sant Julià apuren les seves opcions de guanyar-se un forat a Europa i qui sap si més. Tots dos estan separats per un punt i tenen l’FCSC a 3 i 4, respectivament.
 
L’Encamp té prou amb les taules per seguir a Primera
 
El play-off pel descens oferirà el diumenge un duel dramàtic entre l’FC Encamp i la UE Engordany. Un empat garantiria als encampadans la permanència matemàtica i condemnaria l’equip de Pepe Mengual a jugar la promoció. La diferència entre els dos equips és de quatre punts, per tant una victòria de l’Engordany obligaria a esperar a l’última jornada per decidir quin dels dos equips disputa la promoció. Perquè els altres dos, que juguen a la mateixa hora, l’Inter d’Escaldes i l’FC Ordino, ja coneixen el seu futur: els primers a Segona com a cuers i els segons, un any més a l’elit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT