PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Marató de sang supera els 400 donants

La iniciativa acollida per la Creu Roja i el Comú d’Andorra la Vella supera satisfactòriament les seves expectatives. Andorra participa molt positivament en les activitats programades i la jornada de donació

Per ESTEFANIA GRACIA

Zona d’extracció de sang de la Marató a la Sala Àgora.
Zona d’extracció de sang de la Marató a la Sala Àgora. | EMILIO PRENAS
La primera Marató de sang a Andorra finalitza les seves 12 hores ininterrompudes superant les expectatives. La Directora de la Creu Roja Andorrana, Isabel Castelao, comenta que l’organització s’havia proposat «aconseguir arribar a les 400 donacions durant la jornada» d’ahir per completar amb èxit la iniciativa. Però no tan sols van arribar a aquest nombre, sinó que el van superar, i és que al voltant d’unes 450 persones van dedicar una estona del seu temps a contribuir a una causa com aquesta. 
 
La jornada va estar plena d’activitats i actuacions per complementar la Marató. Doncs a dos quarts d’onze, ja es va marcar l’inici dels actes amb el Grup de Country de la Gent Gran d’Andorra la Vella. Durant el matí però, no es van fer més activitats, doncs prou n’hi havia amb atendre a totes les persones que s’apropaven a la Sala Àgora per aportar la seva donació. I és que fins la una del migdia, es van atendre un total de 150 persones. Tot i que hi havia més de 30 voluntaris, entre metges, infermers, informadors, i orientadors; a partir de la mitja tarda, la feina i els donants s’anaven acumulant, i és que l’afluència de persones va augmentar considerablement coincidint amb la sortida de la feina de molts donants. També anaven augmentant les cues i els minuts d’espera per ser atesos.  De fet, els voluntaris van comentar que a la tarda es van «ampliar el nombre de lliteres per tal de poder atendre més persones».
 
L’espera però, es va anar fent més amena amb les diverses activitats i actes programats durant la Marató, a més, una de les novetats d’aquesta jornada, era un espai habilitat per als més petits on aquests podien dibuixar i distreure’s amb els globus que els donava l’organització. Fet que permetia als pares poder donar sang més tranquil·lament, «em sembla molt bé que posin aquestes facilitats, així la meva nena pot estar distreta mentre jo dono sang», comentava una mare. 
 
Durant la tarda, van tenir lloc diverses actuacions, com la del Grup Musical Mix de la Llar de Lòria, o una xocolatada per a grans i petits. Cap a les 18:45 hores, Esbart d’Andorra la Vella va delectar els espectadors amb la seva actuació, i poc després, a les set, aquests van seguir emocionats amb el recital de Marta Mas. El Grup de Folklore de la Casa de Portugal també va voler aportar el seu granet de sorra a la Marató i el ritme va augmentar amb una sessió de zumba oferta per Serradells Fitness. I ja cap al vespre, a les 20:30 hores, la Colla Castellera d’Andorra oferia el seu espectacle a la plaça Lídia Armengol. A la mateixa hora, però, el Grup de dansa del ventre de l’Aula de Teatre i dansa del Comú d’Andorra la Vella va posar fi a les activitats de la Marató finalitzant la jornada amb alegria a la Plaça del consell. 
 
Veient doncs la gran acollida i participació de la ciutadania, l’organització espera «poder seguir acollint més iniciatives d’aquest tipus i apropar-les a la societat».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT