PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apel·lació dóna els tres punts a la UE en el 2-2 contra el Lusitans

Aquesta decisió situa líder a l’FC Santa Coloma, amb els mateixos punts que l’equip de Vicens Marquès

Per Iván Moure

El primer enfrontament d’aquesta temporada entre el Lusitans i la UE, el novembre passat al Comunal, amb Rafa Brito i Rubio disputant-se una pilota.
El primer enfrontament d’aquesta temporada entre el Lusitans i la UE, el novembre passat al Comunal, amb Rafa Brito i Rubio disputant-se una pilota. | TONY LARA
Dos dies abans de la disputa de la penúltima jornada del play-off pel títol, la Lliga dels quatre grans ha donat un gir tan radical com inesperat. La UE Santa Coloma va demanar la setmana passada la impugnació del partit contra el Lusitans per alineació indeguda del rival després d’acabar 2-2 i si llavors el Comitè de Competició no va donar la raó, l’entitat que presideix Joan Antoni Anton va fer recurs i ahir el Comitè d’Apel·lació li va donar la raó.
 
Això vol dir que el Lusitans resta el punt aconseguit en la jornada 3 del play-off i la UE en suma dos de tal manera que la competició domèstica tricolor arriba a la penúltima jornada bullint. L’FC Santa Coloma li pren el lideratge al Lusitans, que amb tot passa a ser segon amb els mateixos punts, 36. La UE en té 35 i el Sant Julià 32. Qualsevol pot cantar l’aliró i el que està clar és que serà en última jornada que serà de transistors perquè la Federació Andorrana de Futbol (FAF) aplicarà des d’aquest cap de setmana allò dels horaris unificats perquè cap equip tingui més avantatge.
 
Tornant a aquesta resolució, queda clar que Apel·lació revoca la decisió de Competició basant-se en la denúncia inicial dels colomencs: que hi havia alineació indeguda per fer jugar Edu Moya, basant-se en l’article 9 del Reglament General, que impedeix tal i com diu literalment «que un jugador de categoria inferior adquireixi, mitjançant la seva participació en equips de categoria superior, l’experiència i actituds que la pràctica del futbol exigeix als jugadors dels primers equips, els quals en retornar a la categoria originària inferior, trencarien la igualtat de la competició aquells clubs que no disposen d’equips en primera categoria, considerant que en el mateix sentit s’ha d’interpretar el segon paràgraf, que diu que tampoc no podran fer-ho en les quatre últimes jornades, excepte quan hagin jugat les darreres cinc jornades o al llarg de temporada». 
 
TÉ FITXA DEL B I NO HA JUGAT AL FILIAL

La llicència d’Edu Moya consta a la FAF des del 13 de març passat amb fitxa del filial però ha jugat tres partits, tots ells amb el primer equip: el 15 de març davant el Sant Julià (victòria per 0-1), el 22 de març davant l’FC Santa Coloma (1-1) i la setmana passada amb la UE en el partit que va ser denunciat. En els dos primers partits, però, no va cometre cap infracció ja que el propi article 9 recull que «cap futbolista de més de 21 anys (...) pot jugar en les quatre últimes jornades del campionat». Així doncs sí que podia jugar contra l’FC Santa Coloma i el Sant Julià.
 
L’errada del Lusitans, segons Apel·lació, es centra exclusivament en el partit contra la UE o el que és el mateix, el quart últim abans d’acabar la Lliga i per tant estava subjecte a la limitació exposada a l’article 9. Segons la resolució, la situació creada pel Lusitans amb el jugador «va en contra clarament de l’esperit de la normativa prevista al Reglament General de la FAF sobre filialitat [sic], atès que dit club intenta incloure un jugador a l’equip A, amb fitxa de l’equip B, per jugar les darreres jornades del campionat, sense complir els requisits i intentant forçarla interpretació de la norma esmentada». 
 
EL LUSITANS RECORRERÀ / Segons Competició, el Lusitans «en cap cas» no va voler «actuar amb mala fe, ni adulterar la competició». Ahir això va passar a ser el contrari. D’aquí el 3-0, més una multa simbòlica de 100 euros per a un Lusitans que ahir no donava crèdit a la resolució i que va deixar clar, en boca del president, que la sentència no acaba aquí: «És la primera vegada que Apel·lació desdiu al Comitè de Competició. Estem indignats perquè això no és normal i tenim clar que farem un recurr», va lamentar el president, Antonio da Silva, abans d’argumentar per què li van fer fitxa del filial: «Insistim en què no hem fet cap trampa, i menys intencionadament, perquè també podíem inscriure’l en el primer equip degut a que no arribem a les 25 llicències que hi ha de màxim, però vam actuar així perquè tampoc no sabíem com arribava de forma el jugador i potser calia rodar-lo al segon equip, cosa que finalment no ha estat així». Segons la sentència, el Lusitans de des d’ahir deu dies hàbils per interposar un recurs davant la Comissió Jurídica Esportiva del Govern.
 
UN CAS SIMILAR AL DE MANEIRO

Obviament, a les oficines de la UE l’ambient era radicalment oposat i aplaudien la decisió basant-se en què un filial no pot servir d’instrument per fitxar un jugador professional com ha fet el Lusitans amb Edu Moya: «Això ens va passar fa dos anys amb Maneiro que el vam alinear contra el Sant Julià però com vam perdre 4-1 contra el Sant Julià no van impugnar».  El lateral internacional havia jugat dos partits amb el filial, xifra insuficient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT