PUBLICITAT

Els Castellers d’Andorra reben el bateig apuntant alt

Els Xiquets del Serralló i els Marrecs de Salt van exercir de padrins dels amfitrions

Castellers d'Andorra
Castellers d'Andorra | SÒNIA PINO
Després de deu mesos d’activitat i d’il·lusió, el grup casteller andorrà va rebre el seu bateig. La colla es va presentar de forma oficial amb una multitudinària exhibició a la Plaça de la Rotonda, que era el primer cop que acollia una construcció castellera. El preludi de l’exhibició va ser la cercavila de prop de 600 persones per l’Avinguda Meritxell des de la Plaça del Poble fins l’emplaçament on es van carregar i descarregar els pilars de la jornada. La plaça de la Rotonda era plena a vessar i l’exhibició va refermar la intenció de la colla andorrana de créixer com a entitat, arribar a la xifra de 200 membres (ara en tenen uns 160, incloent–hi uns 25 nens) i ampliar el seu ventall de de castells. 

El grup que encapçala Juli Peña va carregar amb força èxit els tres castells que tenia programats: un tres de sis, un quatre de sis amb agulla i va estrenar el tres de sis amb l’agulla. A banda d’això, van fer un pilar de quatre caminat i cinc pilars de quatre
 
Bon paper dels acompanyants/ Els Xiquets del Serralló i els Marrecs de Salt van encarregar–se d’acompanyar al grup andorrà en la seva presentació i les tres colles van  realitzar una exhibició de tres rondes que van culminar amb un tres de sis conjunt i l’aixecament de nou pilars conjunts. Aquests pilars representaven les set parròquies, un altre el Principat d’Andorra i un altre que simbolitzava Catalunya. Els Marrecs de Salt van realitzar un pilar de quatre caminat, un cinc de set, un tres de set amb agulla, un quatre de set, un pilar de cinc i dos pilars de quatre. Per la seva banda, la colla tarragonina, els Xiquets del Serralló, van fer un pilar de quatre caminat, una torre de sis, un quatre de sis amb agulla i no van tenir èxit amb un quatre de sis i amb un intent de quatre de set. 
 
Dos mesos per l’oficialitat/ En un principi, en un termini de dos mesos, la colla andorrana ha de rebre l’oficialitat per part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per poder ingressar  en el circuit casteller. L’èxit del bateig, la resposta dels amfitrions i del públic ha de servir perquè la colla andorrana tingui l’oportunitat de seguir perfeccionant els castells actuals i d’atrevir-se amb altres formacions més complicades. La propera actuació dels Castellers d’Andorra serà el proper 16 de Maig, amb motiu de la Fira de la Diversitat Cultural pel matí i de l’Escola La Salle de La Seu d’Urgell a la tarda. L’endemà, el 17 de Maig, el grup casteller s’exhibirà a La Massana per Andoflora amb la Colla Castellera dels Salats de Súria com a acompanyants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT