El títol serà colomenc

Els dos equips de Santa Coloma s’han quedat com a únics candidats per guanyar la Lliga abans de disputar l’última jornada

Per #GASS

Gabi Riera, autor dels dos gols de l’FC Santa Coloma, i Cristian Martínez, celebren la segona diana. FOTO: SÍLVIA CASALS / FAF | SÍLVIA CASALS / FAF
El panorama ha canviat molt per a l’FC Lusitans en qüestió de només dos dies. De ser líders el divendres amb l’oportunitat de guanyar el títol ahir, va passar a quedar-se sense opcions matemàtiques d’obtenir la Lliga, pel gol average en contra amb l’FC Santa Coloma. En l’altra cara de la moneda hi ha la UE Santa Coloma, que va passar a ser el segon equip en discòrdia per guanyar el títol i ahir va mantenir les seves opcions fins a l’última jornada, en la qual s’ho jugaran tot amb el conjunt dirigit per  Richard Imbernón. La Lliga es quedarà a Santa Coloma, la qüestió està en saber qui dels dos se l’endurà.

En la jornada amb horari unificat d’ahir, l’FC Santa Coloma tenia opcions matemàtiques de proclamar-se campió i per aquest motiu va sortir amb tot el que tenia en el duel davant el Lusitans, que venia tocat per la pèrdua dels tres punts per part d’apel·lació. Gabi Riera, home del partit, va avançar els colomencs al minut 24 de la primera part amb un bon gol ajustant la pilota al pal, posant-la impossible d’aturar per a Nuno Miguel Ribeio. La reacció dels de Vicenç Marquès no es va fer esperar i tan sols sis minuts després va fer la igualada mitjançant una pilota morta a l’àrea petita que Rafa Santos va enviar al fons de la xarxa. Els dos equips van arribar a la mitja part amb el marcador igualat, tot i que van gaudir d’ocasions per anar al vestuari per davant en el marcador.

En la segona meitat, el guió va ser similar, i era de nou Gabi Riera qui prenia el protagonisme del duel en marcar un gol que pot valdre una lliga després d’una centrada de Juanfer Laín. La diana es va produir al minut 70 de partit, i només tres minuts després el partit es va posar més calent a causa de l’expulsió per doble targeta groga de Marc Pujol, que s’acomiada de la temporada a la Lliga ja que es perdrà el duel de la darrera jornada. Tot i que Imbernon es va quedar amb un home menys, els seus jugadors van saber gestionar bé l’avantatge per sortir de l’Estadi Comunal amb un triomf molt important que els deixa com a únic conjunt que depèn de si mateix per guanyar la Lliga.

Tot plegat es decidirà aquest diumenge en un duel entre l’FC Santa Coloma i la UE Sant Julià a Aixovall a les 12h. Serà un partit que tindrà un especial seguiment des de l’Estadi Comunal, on a la mateixa hora jugaran la UE Santa Coloma i l’FC Lusitans, que es tornaran a veure les cares després de la polèmica als despatxos. Es presenta una jornada d’infart per finalitzar la Lliga.

La UE reviu en la lluita pel títol amb un triomf sòlid

La UE Santa Coloma és l’altre únic aspirant al títol de la Lliga abans d’afrontar l’última jornada. Gràcies a la sanció a l’FC Lusitans, els d’Emiliano González estan a un triomf del títol, si l’FC Santa Coloma no aconsegueix guanyar en la darrera jornada. Tenint en compte que la setmana passada van caure en el derbi, i pràcticament de la lluita pel títol, aquesta opció suposa una bona injecció per a la UE, que tot i no dependre d’ells mateixos, poden convertir-se en campions. A més, els colomencs es van assegurar una plaça europea per a la temporada vinent.

Els de González van sortir en el seu partit davant el Sant Julià mostrant una superioritat important. En el minut 25, Boris Anton va avançar els colomencs marcant l’únic gol de la primera meitat. Però el Santa Coloma va seguir amb el peu sobre l’accelerador a la segona part i en el minut tres, Crespo va posar i distància en el marcador. Salomó va sentenciar marcant el 0-3 quan encara quedava mitja hora de partit. Varela va acurtar distàncies amb un gol de penal i podria haver posat emoció per als últims minuts en un altre pena màxima assenyalada en el 90’, però el va errar i els seus es van quedar sense opcions de lluitar pel títol.