PUBLICITAT

Andorra La Vella

Un estudi mostra que l’economia del Principat creixerà un 1’8%

Crèdit dóna suport a la 26a Trobada Empresarial al Pirineu

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de Crèdit i l'Associació Trobada Empresarial al Pirineu
Presentació de Crèdit i l'Associació Trobada Empresarial al Pirineu | TONY LARA
El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, afirma que durant aquest any, segons un estudi elaborat per l’entitat, l’economia del Principat pot arribar a créixer fins a un 1,8%, aquest s’espera però, a partir del segon semestre del 2016. Peralba comenta que aquest creixement es produirà sobretot per «les reformes que han afavorit la inversió estrangera i la implantació del nou model fiscal». 
 
El conseller remarca, a més, que es sent optimista vers la situació actual d’Andorra, però «hem de tenir present que no podem baixar la guàrdia». També comenta que la crisi actual és estructural, i per tant, «caldrà adaptar-se al nou paradigma econòmic buscant estratègies per anar en una bona direcció». A més, el conseller té clar que «cal aprendre de les situacions dolentes o de dificultat però no ens hem de preocupar més enllà del que sigui raonable, doncs a mitjà termini no ens han d’afectar».
Peralba va fer aquestes declaracions durant la presentació d’ahir de la 26a Trobada Empresarial al Pririneu. El proper 18 i 19 de juny a la Seu d’Urgell, tindrà lloc la jornada, organitzada per l’Associació Trobada Empresarial al Pirineu i amb el patrocini de Crèdit Andorrà. Ambdues entitats van signar un nou conveni de col·laboració per als propers tres anys.
 
 Peralba va destacar que el banc «dóna suport a les jornades des de l’any 2006 de manera ininterrompuda, amb l’objectiu de fomentar els ponts de diàleg i de les relacions econòmiques tan necessàries entre Catalunya i Andorra, donant especial importància a la zona de Lleida i dels Pirineus, sovint oblidada». I és que el 15% del total dels participants en les jornades, són d’Andorra. 
 
Sota el títol ‘Preparats per créixer!’, s’acolliran de nou empresaris, directius i emprenedors que assistiran a conferències, taules rodones i debats sobre economia i empresa, de la mà d’experts del món empresarial, universitari i polític. En aquesta edició, es posarà èmfasi en el networking i la necessitat de compartir experiències com a motor per al desenvolupament. Dins d’aquest marc es debatrà sobre el talent, l’accés al finançament, l’ètica o els elements estratègics com l’energia. 
D’altra banda, el membre de la junta de l’Associació Trobada al Pirineu, Xavier Juvillà, després de la presentació, va afirmar en referència al cas BPA, que Andorra «està en el bon camí» i que «el que hagi pogut passar últimament també succeeix fora de les fronteres en institucions d’aquest tipus o d’un altre». Segons Juvillà, «Andorra, l’empresariat i la banca, estan fent les coses com s’han de fer amb idees noves i ganes noves» i «copiant adequadament el que s’ha de copiar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT