PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

No volen un any igual

La junta de l’FC Andorra es reuneix amb el cap de Govern per intentar redreçar la situació econòmica

Per ALBERT CANES

D’esquerra a dreta, Santiago Martín, Lluís España, Bruno Bartolomé i Alfredo Zunzarren, en l’assemblea general de l’FC Andorra, l’octubre passat. FOTO: ÀLEX LARA
D’esquerra a dreta, Santiago Martín, Lluís España, Bruno Bartolomé i Alfredo Zunzarren, en l’assemblea general de l’FC Andorra, l’octubre passat. FOTO: ÀLEX LARA | ÀLEX LARA
Mirant el bon any a nivell esportiu que està realitzant l’FC Andorra, en el qual tenen pràcticament assegurat ser a la posicions de promoció d’ascens i depenen d’ells mateixos per pujar directament a Primera Catalana. Tot i això, la situació no és tant bona a l’hora de quadrar números a causa del deute que té el club, principalment, provinent de la gestió de l’anterior junta directiva.
 
Motivats per la necessitat de redreçar la situació complicada que viu l’FC Andorra, els membres de l’actual gestora, Santiago Marín, Alfredo Zunzarren, Bruno Bartolomé i el president del club, Lluís España, es van reunir ahir amb el cap de Govern, Antoni Martí, per tal d’exposar les dificultat que s’han trobat des que es van fer càrrec del club. «El que tenim clar és que no volem un altre any com aquest. Hem rebut menys subvencions i a la vegada hem de pagar deutes de la junta anterior, sense oblidar que el club ha de continuar funcionant» exposa Barolomé, portaveu del club. La importància de poder redreçar la situació és màxima ja que si no ho fan «el futur del club és veu molt negre» afirma el membre de la junta. 
 
Malgrat el delicat moment que viu el club a nivell extra esportiu, Bartolomé es mostra optimista de cara a poder solucionar la problemàtica: «Li hem exposat la nostra situació des que vam entrar a la junta el 2013 i el cap de Govern s’ha mostrat molt sensible amb la problemàtica. Això és normal quan algú ve i t’explica el que li hem dit nosaltres», comenta el portaveu de l’FC Andorra. El proper pas és mantenir una reunió amb la nova ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, amb qui esperen acabar de redreçar la direcció errònia que està prenent l’entitat. De fet, aquest trobada s’esperava per ahir a la tarda, hores després de la reunió amb Martí, però per qüestions d’agenda no es va poder realitzar. El club espera fer la trobada avui al matí: «Per la tarda serà impossible perquè hi ha Consell de Ministres. L’objectiu és parlar amb Gelabert abans de dimecres, que és quan es tancaran les subvencions d’aquest any», aclara Bartolomé. 
 
També va estar sobre la taula el tema de la citació a Batllia pel 2 de juny, que ve amb el pack del deute de l’anterior junta. Des del club tenen poca informació sobre la problemàtica que hi ha i li van transmetre al cap de Govern per tal que es puguin clarificar les coses el més aviat possible. «Hem exposat tots els problemes. El nostre objectiu és solucionar tots els problemes un per un». 
 
El portaveu del club va apuntar a la bona situació esportiva del club per convèncer el Govern de la necessitat d’ajudar l’entitat el més aviat possible. «L’ascens és la nostra moneda de canvi. Nosaltres hem fet la feina sobre el camp, tot i la manca de suport a fora. Té molt de mèrit que estiguem en posicions de fase de promoció i estiguem amb opcions de lluitar per l’ascens. I més tenint en compte les baixes a mitja temporada d’Ayala i Darío, més les lesiones que han patit tots els jugadors». 
 
El tema de l’Estadi Nacional

Una altra de les punts prioritaris que té sobre la taula l’FC Andorra és poder jugar la temporada vinent a l’Estadi Nacional, sobretot en cas que s’assoleixi l’ascens a Primera Catalana. Ahir, ho van tornar a recalcar a Martí després de rebre una negativa l’any passat. «Aixovall s’ha quedat antiquat. És una llàstima tenir una instal·lació com aquesta i no poder-la aprofitar. La resta d’equips de Primera tenen uns camps que fan goig, tret d’alguns puntuals», analitza Bartolomé. Per a ell, compartir les instal·lacions amb el VPC no seria cap problema: «No conec el calendari de rugbi però se sap molt abans d’iniciar la temporada i no hauria de ser un problema muntar i desmuntar els pals dues vegades al mes. A més a més, a Primera es poden combinar ratlles amb altres esports sense cap problema». 
 
Les incorporacions es retarden

Les lesions i les baixes en l’equip ha obligat al club a reforçar-se de cara a les últimes jornades de la temporada, les decisives per assolir l’ascens a Primera. Tot i que en un principi s’esperava poder comptar amb aquests reforços de cara al partit de demà contra el Solsona, Justo Ruiz haurà d’esperar. Les circumstàncies dels jugadors en qüestió han fet que de moment no hi hagin incorporacions, almenys, fins a principis de la setmana vinent. Tot i això, Ruiz espera comptar amb ells de cara al darrer tram de la temporada.

L’FC Andorra afrontarà el partit ajornat contra el Solsona sense tècnic a la banqueta

Fet ben poc usual amb el que es troba l’FC Andorra en el partit de demà. Juga el que té pendent a Aixovall contra l’FC Solsona, el tercer classificat. Hi ho farà sense entrenador perquè el primer, Justo Ruiz, es troba en una formació de futbol de base a Copenhague que imparteix la UEFA. Aquest curs el realitza pel seu càrrec a la Federació Andorrana de Futbol. El segon tècnic, Jesús Julián Lucendo, tampoc podrà asseure’s a la banqueta perquè diumenge passat va ser expulsat amb targeta vermella directa per protestar una decisió de l’àrbitre principal en el partit disputat contra l’AE Alcoletge. En aquets matx els tricolors es posaran líders si són capaços de derrotar als solsonencs. 
 
33 Els dos entrenadors sí que podran dirigir l’equip des de la banqueta en el següent enfrontament, també a Aixovall. Serà contra l’Atlètic Alpicat, l’ara líder amb un punt més que els andorrans. El resultat final marcarà en bona part les opcions d’uns i altres de finalitzar líders el campionat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT