PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AREB dóna pas a l’obertura del procés de resolució de BPA

Betbesè pren el relleu en l’administració provisional de l’entitat

Per El Periòdic

Façana de Banca Privada d’Andorra, l’entitat intervinguda.
Façana de Banca Privada d’Andorra, l’entitat intervinguda. | Tony Lara
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) tutela des d’ahir Banca Privada d’Andorra (BPA), tal com estableix la recentment aprovada Llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries. La decisió inicia el procés de resolució de l’entitat bancària que, en les pròximes setmanes, es concretarà. A més, l’anunci de l’AREB ha coincidit amb el nomenament d’un nou administrador per a BPA, l’economista andorrà David Betbesé. L’AREB també ha informa que manté les mesures cautelars que limiten les disposicions d’efectiu, és a dir, a 2.500 euros setmanals per client. 
 
El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar ahir l’edicte que oficialitza la decisió presa pel Consell d’Administració de l’AREB de tutelar BPA. L’edicte el firma el president del Consell d’Administració de l’AREB, Albert Hinojosa. L’AREB, per tant, tutela l’entitat intervinguda per l’INAF des del passat 11 de març del 2015. L’AREB ha aclarit que com a possibles solucions en la resolució de BPA es preveuen: «la transmissió d’actius o passius, drets o obligacions a una entitat pont; la venda total o parcial del negoci, o altres instruments de resolució de la Llei, sempre amb l’objectiu de preservar al màxim el valor de la institució».
 
D’altra banda, per mantenir la mesura cautelar de retirada en efectiu de 2.500 euros per client establerta el passat 16 de març, l’AREB ha explicat que ho ha decidit després d’avaluar «la informació i els documents traslladats per part de l’INAF arran dels treballs endegats per l’autoritat supervisora del sistema financer en les últimes setmanes». 
 
ADMINISTRADOR ÚNIC / L’INAF també va publicar ahir mitjançant el BOPA l’edicte que deixa sense efecte tant la suspensió provisional del Consell d’Administració de BPA com el nomenament dels administradors provisionals mancomunats, per tant, David Betbesé passa a ser l’únic administrador de l’entitat. Amb tot, no es descarta que en els pròxims dies l’AREB pugui nomenar algun administrador més.
 
Betbesé ha estat director de Banca Privada Internacional del Grup Financer Crèdit Andorrà i membre del seu Comitè Executiu, càrrecs que va deixar el maig del 2014 per iniciar un projecte personal dedicat a l’assessorament financer. 
 
Finalment, l’AREB ha notificat que en els pròxims dies continuarà analitzant tota la informació disponible amb l’objectiu de definir, durant les setmanes vinents, el pla de resolució de BPA. Segons la nova Llei, també es procedirà a la creació del Fons Andorrà de Resolució d’Entitats Bancàries (FAREB), destinat a finançar, si s’escau, les mesures acordades per a BPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT