PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova demanda judicial d’una vuitantena de clients

La denúncia col·lectiva pretén recuperar el 100% dels diners dipositats

Per El Periòdic

| TONY LARA
Una vuitantena de clients de BPA entraran aquesta setmana a la Batllia una demanda per intentar recuperar els diners que tenen bloquejats a l’entitat bancària. El grup se suma a la demanda que una quarantena de clients ja han presentat conjuntament, animats per un dels clients afectats, Manuel Bustelo, segons va informar ahir l’ANA. L’impulsor de la denúncia va ser un dels primers clients del banc en presentar una demanda judicial.
 
Bustelo va explicar que l’advocat que representa la primera clientela que s’ha afegit a la demanda col·lectiva ja ha presentat a la Batllia la denúncia, però hi ha hagut afectats pel bloqueig de diners que encara ho volen fer i, per això, s’ha preparat la nova demanda. Bustelo no descarta presentar un nou bloc de demandes si es van presentant més clients afectats.
 
Amb tot, en tots els casos, la intenció és la mateixa: «si una persona ha generat, legalment, uns estalvis, i els ha dipositat també legalment a BPA, té dret a que se li reintegrin al 100%», va subratllar Bustelo. «Pensem que si  finalment no hi hagués una resolució positiva de BPA, la via legal és la que ens empara i ens protegeix perquè poguem obtenir el reintegrament del 100% dels nostres estalvis», va afegir.
 
En quant a la creació de la plataforma d’afectats per la crisi de BPA, Bustelo ho va celebrar i ho va atribuir «a la cobertura que han fet els mitjans de comunicació del cas, un fet que ha permès que hi hagués una reacció en cadena». També va explicar que el seu advocat i els de la plataforma estan en contacte «i ajuntant esforços» ja que «tots tenim estratègies similars, però amb bemolls diferents».
 
Bustelo va voler ressaltar un dels casos «més tristos» que ha pogut conèixer arran de la crisi a BPA: un noi amb discapacitat s’ha posat en contacte amb ell perquè «té tots els diners a BPA i els necessita per viure». Com que el noi no té els diners dipositats en un compte corrent els té bloquejats i això li està generant serioses dificultats en el seu dia a dia, segons va advertir Bustelo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT