PUBLICITAT

La Marató suma 237 nous donants i aconsegueix 456 mostres de sang

En total, a la crida hi van participar 275 dones i 245 homes

Marató de donants de sang
Marató de donants de sang
La primera Marató de donants de sang d’Andorra, celebrada el passat divendres va aconseguir 456 donacions (275 dones i 245 homes), la xifra més alta mai assolida en una sola jornada de donacions. A més, la jornada va registrar la participació de 237 nous donants. L’activitat va estar organitzada per la Creu Roja Andorrana i el Comú d’Andorra la Vella.
Pel que fa a la franja horària de més afluència, va ser a la tarda, amb 315 donacions enfront de les 205 del matí, en una jornada que va començar a les 10.00 hores. Respecte a les edats, el col·lectiu amb més donants va ser el format per persones entre 35 i 44 anys, amb 154 extraccions, seguit del d’entre 45 i 54 anys, amb 133 donacions.
 
151 DONANTS VAN REPETIR / Les dades també mostren que un gruix important dels donants, 151, ja havien donat sang els últims dotze mesos, i que n’hi va haver 85 que com a molt feia dos anys que n’havien donat. 
Així mateix es va destacar el nombrós número de persones que van ser descartades per la impossibilitat de donar sang per les diferents raons que s’estableixen. La normativa, enregistrada sota els criteris del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, impedeix la donació, per exemple, a les persones amb un pes corporal inferior als 50 quilograms.
 
LA JORNADA, AMB ALTRES ACTIVITATS /La jornada del passat divendres, dedicada durant 12 hores a la donació de sang, va viure també activitats alternatives per tal de fer un dia més distés. Al matí hi va actuar el grup de country de la gent gran d’Andorra la Vella, i després a la zona Àgora es van realitzar activitats per a nens, amb zones on podien distreure’s dibuixant o amb globus, la qual cosa va facilitar que els pares i mares que desitjaven donar sang ho poguessin fent sense estar preocupats pels seus fills, que estaven atesos. A la tarda, a més, hi va haver més activitats amb actuacions de Mix de la Llar de Lòria, una xocolatada i la presència de l’Esbart d’Andorra la Vella, Marta Mas, la Casa de Portugal o una sessió de sumba i dansa del ventre. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT