PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una victòria davant el Solsona permetrà col·locar-se líder

El conjunt tricolor juga avui a Aixovall el partit pendent de la 26a jornada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Juli, vigilat per tres jugadors del Tremp.
Juli, vigilat per tres jugadors del Tremp. | J.J.B.
Setmana decisiva la que està afrontant l’FC Andorra, amb dos partits vitals a Aixovall. Avui (21.00 hores) recupera el matx de la 26a jornada contra el CF Solsona, el tercer classificat. Si es capaç de guanyar, es posarà líder, superant per dos punts a l’Atlètic Alpicat. I serà prcisament aquest equip amb el que es trobarà dissabte.
 
El partit té alguns condicionants.  Com que poden notar el desgast d’haver jugat diumenge passat. «El handicap el tindrem els dos equips», afirma el segon tècnic andorrà, Jesús Julián Lucendo. I aquest és un altre inconvient amb el que es trovben els tricolors. El primer entrenador, Justo Ruiz, és a Copenhague en una formació de categories de base de la UEFA i no dirigirà el partit. I el mateix Lucendo va ser diumenge expulsat a Alcoletge amb tarjeta vermella directa per protestar una acció xulada per l’àrbitre, pel que complirà sanció i no es podrà asseure a la banqueta. 
 
Un dels dos equips vauran trencada la bona ratxa de resultats que suma. Perquè l’FC Andorra suma vuit victòries consecutives, mentre que el balanç dels lleidatans és de set, i no perden un matx des del 17 de gener, precisament contra l’Alpicat. La baixa del seu golejador, Arturo Gándara, que va fitxar per la UE Sant Juliuà de la Lliga Nacional l’han pogut substituir. Es troba tretze punts per sota, pel que necessita guanyar si vol tenir alguna opció de poder arribar a atrapar als dos primers de la classificació.
 
Lucendo té clar que «vindran a puntuar», i creu que s’ha de tenir en compte el seu plantejament perquè es tracta d’un «rival complicat. És dels que més m’han agradat aquesta temporada. Està ben treballat, amb jugadors interessants que saben cadascun d’ells el que han de fer al camp». Actualment «està seguint una molt bona línea de treball i resultats» i té clar que «no ens deixarà fer el nostre joc» per evitar sortir derrotat d’Aixovall, camp on aquesta temporada els andorrans només han deixat escapar quatre punts mitjançant dos empats. «L’objectiu és fer un partit seriós com contra l’Alcoletge, imprimint un ritme alt de joc».
 
L’FC Andorra es posarà líder si venç: «Hem d’aprofitar aquesta oportunitat que se’ns presenta». I sobretot estar únicament centrat en aquest duel, i no en el que es produirà el cap de setmana. «Només podem pensar amb el Solsona. No volem fer-ho més enllà», i en aquest aspecte han incidit:  «Els jugadors estan mentalitzats.Saben de la importància del partit». Hi ha plena confiança en l’equip en aquesta darrera fase del curs, perquè «estem arribant a final de temporada amb molt bones sensacions, sense dubtes». A part de la baixa coneguda d’Oriol, només se li presenta el dubte de Ludo, que està tocat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT