PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riley, de Miami a Andorra

Un dels tècnics amb més anells de campió serà al pavelló fent d’observador

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pat Riley és el president dels Maiami Heat.
Pat Riley és el president dels Maiami Heat. | Kevin C. Cox
L’ACB és la millor lliga d’Europa i un bon aparador de jugadors. Ells mateixos ho saben. I també és un pas previ per donar el salt a l’NBA. Cada cap de semana en qualsevol pavelló pot haver-hi observadors de la lliga nord-americana, veient in situ les evolucions dels joves jugadors que segueixen de cara al draft. Dissabte al poliesportiu d’Andorra n’hi haurà, i de ben coneguts.
 
El Sevilla Baloncesto compta amb varis membres a la plantilla que tenen l’opció de ser al draft. Un d’ells és el letó Kristaps Porzingis. Algunes de les franquicies més importants el segueixen. I qui no es perdrà el partit entre el BC Morabanc Andorra i els andalusos és Pat Riley, president del Miami Heat. És una autèntica llegenda viva de l’NBA. Com a jugador va adjudicar-se l’anell de campió amb Los Angeles Lakers el 1972, però on realment es va fer un nom va ser a les banquetes. Va dirigir aquell equip californià a la dècada dels vuitanta format entre d’altres per Magic Johnson i Kareem Abdul-Jabb, amb els que va guanyar quatre anells. Després de passar pels New York Knicks va fitxar pels Heat, amb el que va vèncer el 2006. En tres ocasions va ser nomenat entrenador de l’any i és considerat un dels 10 millors entrenadors de la història de l’NBA. També forma part en el Saló de la Fama.
 
Riley ha fet la petició d’entrades al MoraBanc per ser a les graderies del pavelló, però no serà l’únic que travessarà l’ocea Atlàntic per l’ocasió. Hi haurà més representants de l’NBA. Dels Lakers hi serà Jesse Bass, fill del copropietari dels Lakers, Jerry Bass. Dels Detroit Pistons el seu president, Stan van Gundy, i el manager general, Jeff Bower.

 
La permanència en joc

La presència de Riley a les graderies será un focus d’atenció, però el realment important estarà a la pista, en un matx en el què el MoraBanc pot segellar la permanència a la Lliga Endesa. «Hi ha una probabilitat matemàtica que l’equip pugui assolir la permanencia a falta de tres jornades», ressalta l’entrenador dels andorrans, Joan Peñarroya. «Els números i les victòries són les que són», però fins que la salvació no estigui assegurada, no vol sentir a parlar res d’altres números. «Els virtuals que no són matemàtics i els pals després són terribles» quan no es compleixen, sobnretot si són contrapronòstic.
 
El Sevilla arribarà amb una bona dinámica, i més després de vencer el cap de semana passat a l’Unicaja de Màlaga, que es va deixar el lideratge amb la derrota a la capital andalusa. «El rival està fent molt bé les coses i porten moltes victòries les últimes jornades», destaca Peñarroya. «La victoria a Múrcia és important perquè ens tranquilitza una mica», però no per haver assolit aquest important triomf hi haurà més faciluitats contra els andalusos: «No sé quins motius tenim per estar eufòrics. La classificació no està tancada».
 
Els canvis en la plantilla efectuats al mercat d’hivern han donat la raó de perquè es van produir. Les arribades d’Stojanovski, Bogdanovic i Jawai han estat decisives de cara a la segona volta de la temporada. Amb el grup actual i el seu rendiment, s’endevina que la salvació no hagué estat tant costosa. El tècnic, no hi vol pensar: «Les lligues són llargues i els equips evolucionen. Estem in ens hem merescut».
PUBLICITAT
PUBLICITAT