PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Polèmica per les eleccions d’atletes per a Azerbaidjan

Eduard Garcia treu pes i explica les dificultats que comporta la manca de competidors a Andorra

Per ALBERT CANES

Sílvia Felipo, una de les atletes que anirà a la Copa d’Europa. FOTO: ÀLEX LARA
Sílvia Felipo, una de les atletes que anirà a la Copa d’Europa. FOTO: ÀLEX LARA | ÀLEX LARA
Aquest divendres es tancaran les llistes definitives de representants andorrans per a la Copa d’Europa, que es disputa el 21 i 22 de juny a Azerbaidjan. Arran d’una primera llista que ha donat la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), alguns atletes han quedat insatisfets a causa d’algunes «injustícies» i «irregularitats» en les modificacions de la normativa dies abans del Campionat d’Andorra, prova determinant per a definir els participants, i per una «falta de compliment de criteris». 
 
Un dels exemples que exposa el sector que es queixa de les eleccions és la modificació dels criteris per escollir els representants per a la prova 3.000 metres, que va passar a comptar-se a partir d’una mitjana dels punts realitzats en les proves de 1.500 i 5.000 metres. També hi ha hagut queixes per part d’alguns atletes del CAVA per algunes eleccions en què han estat escollits atletes per a una prova en la qual no tenen experiència. 
 
El president de la FAA, Eduard Garcia, treu pes a les queixes argumentant que «són coses que passen cada any» i que hi ha un «criteri que marca els representants». La FAA escull els representants a partir del Campionat d’Andorra. i el rànquing establert. En alguns casos, segons indica la Federació, alguns atletes decideixen cedir alguna de les proves a altres competidors per tal de centrar-se en una sola cursa o per solidaritat amb els companys. És el cas de Fanny Sebastian que tenia la millor marca en els 100 metres i ha decidit només participar en els 200m o Silvia Felipo que només ho farà en els 3.000m. També Claudia Gurí podia participar en nombroses proves però finalment serà en els salt de llargada, alçada i el triple salt. 
 
El cas d’alguns atletes que han estat escollits per a algunes proves en les quals no tenen experiència és degut a la falta d’aspirants en les curses en qüestió, segons indica Garcia. Això és més usual en un país com Andorra que compta amb pocs atletes i afegeix dificultats a l’hora de definir els representants per a les grans cites.
PUBLICITAT
PUBLICITAT