PUBLICITAT

Andorra La Vella

Suport laboral a les persones amb discapacitat funcional

El bar del Centre Cultural la Llacuna es converteix en un taller de formació per als usuaris d’Agentas

Per ESTEFANIA GRACIA

Signatura del conveni entre el Comú d’Andorra la Vella i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.
Signatura del conveni entre el Comú d’Andorra la Vella i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. | TONY LARA
El Comú d’Andorra la Vella i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell van signar ahir un conveni de col·laboració per promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat en l’àmbit de la restauració. Per posar inici a aquest acord, la setmana que bé s’inaugurarà el servei del bar del Centre Cultural la Llacuna. On nou usuaris d’Agentas, l’agència de treball amb suport de l’EENSM, s’encarregaran de les tasques i serveis de l’establiment. El Cònsol Major de la Parròquia, Jordi Minguillon, va afirmar que d’aquesta manera, «persones amb discapacitat podran tenir experiències laborals en un entorn real, però on la clientela coneix el projecte i té sensibilitat amb ells». 
 
Aquest nou projecte, però, no deixa de ser un taller de formació, doncs els treballadors estaran sota la tutela d’un professional del sector que es trobava a l’atur i que ha estat seleccionat pel Servei d’Ocupació, i si la prova surt bé, els nou usuaris d’Agentas podran arribar a treballar en altres establiments d’hostaleria externs d’aquesta mena. La iniciativa s’ha acordat per uns dos anys, però «si l’experiència és satisfactòria, que ho serà, segurament es renovarà anualment l’acord» va afirmar Minguillon. 
Tot i que l’organització remarca que per ara el projecte està en un període d’estudi, «les coses s’intentaran fer de la millor manera», doncs el professional que acompanyarà als discapacitats els guiarà durant tota la seva formació. A més, aquests ja han realitzat un curset d’atenció al públic, i en breus en realitzaran un altre per aprendre tasques més específiques com fer els cafès i utilitzar els diferents estris de restauració. 
 
A més, el director del Servei d’Integració i Ocupació Laboral d’Agentas, Sergi Marsal, va avançar que es reprendran les negociacions fetes durant la passada legislatura amb empreses, la  FAAD, i el ministeri per acordar propostes i mesures de foment de l’ocupació de persones amb discapacitat aparcades a l’espera del nou Govern. Marsal creu que la nova estructura del ministeri de Salut, Benestar i Ocupació «ajudarà a lligar el que fins ara era una mica complicat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT