PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís reclama més transparència urbanística

Òscar Ordeig es compromet a evitar alguns dels «errors de l'actual legislatura»

Per EL PERIÒDIC

Construcció de 4,6 metres quadrats sobre el nivell del vial.
Construcció de 4,6 metres quadrats sobre el nivell del vial. | COMPROMÍS X LA SEU
Compromís X La Seu es mostra a favor de respectar i fer complir la llei urbanística a tothom per igual. El cap de llista Òscar Ordeig, es compromet a que fets «com els que han succeït en aquesta legislatura no es tornin a repetir». Compromís destaca que la transparència i l’honestedat «han d’estar per damunt de qualsevol interès privat per legítim que sigui». A més, segons aquest, els exemples de les dues llicències urbanístiques de gran impacte que posen de manifest que l’Ajuntament de La Seu, presidit per Albert Batalla, practica l’urbanisme a mida són : Mercadona i la promoció d’habitatges de la Baixada del Molí (Parc del Segre).
 
Compromís destaca que pel que fa a Mercadona, s’ha modificat a tota velocitat el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). I que aquest no proveïa en aquell indret un equipament comercial. I, «per acabar-ho d’ agreujar, s’utilitzarà el terreny públic d’equipament com a pàrquing d’ús privat del Mercadona».
 
Compromís també creu que l’impacte de la instal·lació de Mercadona en el petit i mitjà comerç local pot arribar a ser molt negatiu. Un cop molt dur per al model de ciutat recolzat en el petit comerç i en els supermercats de barri, integrats en la trama urbana.
D’altra banda, Compromís afirma que l’actual alcalde permet la construcció d’un edifici residencial abusiu vora el Parc del Segre que per la modificació a mida del planejament urbanístic passa dels 990m2 d’edificabilitat màxima prevista en el PGOU a 2.600m2 construïts. Una llicència donada dues vegades i amb l’afegit que l’últim permís es dóna en una comissió extraordinària, el dijous Sant, a les 9 del matí. Compromís destaca, a més, que mai un Ajuntament s’havia reunit un dia mig festiu per a donar un permís d’obres. DAvant aquests fets, Ordeig es compromet de forma clara: «ni un canvi més de planejament per a beneficiar un particular». Proposa també articular un tipus de participació ciutadana, en futures modificacions del PGOU, per garantir un major encert en les decisions i al mateix temps una major transparència. «L’urbanisme és el que configura la ciutat del demà, cal ser molt curosos per tal de defensar una ciutat de qualitat», mostra Compromís. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT