PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El doctor Agustí ha cobrat 30.800€ d’assessorament

La relació contractual amb el Govern es va acabar el 30 de març

Per E. J. M.

El doctor Agustí, a l’esquerra.
El doctor Agustí, a l’esquerra. | EL PERIÒDIC
El doctor Enric Agustí, assessor del ministeri de Salut que acaba de ser detingut pel cas Innova –sobre corrupció en el model assistencial català–, ha cobrat 30.800 euros de les finances públiques per la seva tasca. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir els detalls de la relació contractual que el Govern ha mantingut amb Agustí.

Cinca va argumentar que «el doctor Agustí va ser contractat com a assessor del ministeri de Salut per implementar i dissenyar una primera fase de la gestió financera i contractual del MAAS (Model Andorrà d’Assistència Sanitària) i les relacions entre el SAAS i la CASS per la seva experiència en el camp».

L’especialista va ser contractat l’abril del 2014 i la relació laboral amb el Govern finalitzava el 31 de desembre del 2014, amb opció a una pròrroga de tres mesos més si encara quedava feina per fer. I aquest va ser el cas, per tant, la contractació d’Agustí com a assessor de Salut va finalitzar el 30 de març passat. El portaveu de l’executiu va puntualitzar que dimarts, quan es va conèixer la detenció del doctor, el Govern va fer públic immediatament que Agustí havia estat contractat com a assessor però que el contracte havia expirat feia un mes.

Segons el contracte d’assessoria, la remuneració del doctor era d’un màxim de 3.080 euros mensuals, excepte en els mesos en què no exercís la seva tasca. Dels dotze mesos en què va estar contractat, l’agost del 2014 no el va cobrar perquè no va realitzar les seves funcions. L’última mensualitat abonada ha estat la del passat febrer, segons va informar ahir Cinca. Per tant, Agustí ha cobrat 30.800 euros per la seva tasca d’assessorament al ministeri de Salut.

El cas Innova fa temps que s’investiga i, fins i tot, el doctor Agustí ja havia estat citat a declarar per la justícia catalana el setembre del 2013. La contractació per part del Govern es va realitzar uns mesos després, l’abril del 2014. El portaveu va justificar el fitxatge subratllant que «les seves causes havien estat arxivades» i va afegir que «normalment no demanem els antecedents penals dels assessors que contractem» –en canvi, a tots els estrangers que vénen a treballar a Andorra sí que se’ls exigeix presentar un certificat d’antecedents penals–. Cinca va reiterar que a Agustí se’l va contractar pel seu currículum i experiència.

Casualment, el Govern va rescindir el juny del 2013 el contracte amb un altre assessor en temes de salut per la seva imputació en un cas de corrupció. Cinca va lamentar la coincidència però va insistir en què «ens falten especialistes en alguns àmbits i, per això, els hem de buscar fora, perquè l’administració no pot créixer indefinidament».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT