PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve marca el bon camí en l’esquí de fons

Les lesions de Jordan i Aguareles frustren la temporada en l’estil lliure

Per ALBERT CANES

Carles Visa, Sergi Pallerola i Joan Erola, en la roda de premsa de balanç. FOTO: TONY LARA
Carles Visa, Sergi Pallerola i Joan Erola, en la roda de premsa de balanç. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
El torn per fer el balanç de temporada ahir va ser per a l’estil lliure i l’esquí de fons, la cara i la creu de la Federació Andorrana d’Esquí aquesta any. Per una banda hi ha l’esquí de fons, que aquest any ha estat protagonitzat per Irineu Esteve i la seva gran temporada amb resultats espectaculars. El més destacat, segons apunta el seu entrenador, Joan Erola, va ser al Mundial Júnior on va assolir una dotzena i vuitena plaça molt meritòries. «Aquest any la cosa ha anat tot molt rodat», va comentar Erola, que explicava que «hem tingut sort perquè les lesions ens han respectat i no hem patit problemes de malalties». 
 
Esteve ha passat aquest any de la posició 1.400 en el rànquing mundial a ser el 300 i escaig, col·locant-se en la posició 24 entre els de la seva edat. «L’objectiu era progressar com a corredor i ho hem complert. Pot ser ens ha sorprès el nivell de la millora que ha fet» va exposar l’entrenador d’Esteve. De cara a la temporada vinent, Esteve i el seu tècnic tenen marcat fer un calendari similar sense modificacions majors, però el principal objectiu serà millorar els resultats obtinguts aquesta temporada. Tot i això, Erola apuntava a que «serà molt difícil fer-ho». 
 
La creu aquest any en els esports de neu l’ha protagonitzada l’estil lliure. Els dos esquiadors principals, Scott Jordan i Carles Aguareles han patit lesions que els han deixat sense pràcticament competir. Nomes Jordan va poder en tres competicions abans de lesionar-se la clavícula. «Esperem que la temporada que ve tinguem sort o almenys que no ens trobem amb obstacles» va argumentar Carles Visa, que veu «positiu el treball realitzat, però que no ha pogut estar contrastat a causa de les lesions». L’objectiu ara és completar una temporada 2015/16 sense lesions, encara que no és controlable.
PUBLICITAT
PUBLICITAT