PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reestructuració de les competicions europees

La Copa d’Europea de Nacions canvia el format i passa a denominar-se Rugby Europe Challenge Cup

Per JOAN JOSEP BLASCO

Imatge del Campionat d'Europa sub-18 a l'Estadi Nacional. FOTO: TONY LARA
Imatge del Campionat d'Europa sub-18 a l'Estadi Nacional. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
No només canvien els noms sinó també les competicions. Les federacions mundial i europea, des de qu van passar a dir-se Rugby World i Rugby Europe, respectivament, van engegar un projecte per donar més volada a l’esport que regeixen. A partir del 2017 les competicions es reestructuren.
 
La Copa Europea de Nacions passarà a denominar-se Rugby Europe Challenge Cup. En la reunió de secretaris generals i directors tècnics de les federacions del continent la setmana a Praga es va tractar dels canvis que es produiran, que es faran efectius al juliol un cop s’aprovin en l’assemblea general a Londres on hi seran presents els preseidents dels ens. La competició que disputen els isards es completarà únicament en un any, a només una volta, i no en dos com actualment. Seran 10 equips en la Divisió 2A i 2B, distribuits en nord i sud. Un plantejament que a la Federació Andorrana de Rugby (FAR) i altres ens no acaba de convèncer, perquè «ens sortirà molt més car, perquè la majoria de desplaçaments són a illes», indica Felip Gallardo, secretari general de la FAR, que preferiria que la divisió fos est-oest. Seran quatre partits, dos com a local i dos fora.
 
Convoctòria de la selecció

Dissabte Andorra juga contra Letònia a Riga. De la llista cauen Gagnidze, Fajol, Jordan, Arasanz, Soteras, Junqueiro, Consuegra, Estevenet i Macedo; i entren Castellón i Benardia. Aquest últim debutarà amb l’absoluta.
 
Tornar a organitzar la sub-18

La bona organització del Campionat d’Europa sub-18 que es va fer a l’Estadi Nacional fa que la FAR tingui sobre la taula la proposta d’organitzar l’any vinent el de les categories C i D. La idea és acceptar la proposta, però al ser més equips i partits han demanat a la Federació Andorrana de Futbol que els cedeix algun camp, com l’Estadi Comunal.
 
Campionat interescolar

La FAR remprèn el Campionat Interescolar, patrocinat per Globalia Túnel d’Envalira. El disputaran 460 infants de 9 anys de tretze escoles. No hi haurà cap representant del sistema educatiu espanyol. Els equips seran mixtes. Comença el pròxim dilluns i consta de quatre jornades, sent l’última l’1 de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT