Domini sense premi

El Solsona es va dedicar a perdre temps els noranta minuts i amb l’empat els tricolors es posen colíders

Per JOAN JOSEP BLASCO

Riera, que va veure una targeta vermella amb el partit acabat, va ser el jugador més incisiu en l’atac tricolor. | J.J.B.
S’enfrontaven segon contra tercer i només un dels dos es va dedicar a jugar a futbol. El CF Solsona tenia molt clar a què venia a Aixovall i l’aposta li va sortir bé. Es va dedicar a perdre temps des del primer instant, i en la segona part es va fer més que evident. L’FC Andorra ho va intentar repetidament, però no va aconseguir guanyar (1-1) i es va quedar sense lideratge en solitari. Ara és colíder, empatat amb l’Atlètic Alpicat. Aquests dos conjunts es trobaran dissabte a Aixovall en un partit que es presenta decisiu per al desenllaç final de l’ascens.

Els tricolors van sortir forts, amb el plantejament de sempre de tenir la pilot i posar velocitat en línia d’atac, sobretot a través d’un incisiu Riera. El davanter va realitzar una passada entre línies a Sebas, que encarava porteria i realitzava una rematada que sortia fregant el travesser. El primer ensurt per als locals arribava en un malentès al cedir l’esfèrica a Pol, que Àlex es va encarregar de desviar a còrner quan el cuir es dirigia a porteria sense oposició. Al minut 31 arribava el gol de Juli. Rebia en una falta lateral i s’encarregava de superar Vila.

Posar-se per davant va impulsar als andorrans. El Solsona, però, es trobava ben posicionat, esperant la seva oportunitat. Al 34’ es va fregar el segon. Àlex rematava de cap a la sortida d’un còrner i Lorca, enganxat al pal, s’encarregava de rebutjar l’esfèrica. El Morabitti va avisar del que era capaç de fer amb una rematada des de fora l’àrea tal i com li venia que Pol aturava sense problemes. La mitja part estava a tocar, però dos minuts abans El Morabitti va agafar la pilota al mig del camp i va iniciar un eslàlom. Superava tots els jugadors tricolors que li sortien al pas, que no el podien frenar i no es van atrevir a fer-lo anar per terra. Qui sí que va fer-ho és Mateo, però dins l’àrea. L’àrbitre xiulava penal i Lorca s’encarregava de transformar-lo, tot i que Pol va encertar-li la direcció i va tocar l’esfèrica. En la darrera ocasió Àngel rematava de cap en un còrner i l’esfèrica s’escapava fregant el pal.

Si es volia acabar el matx com a líders, calia seguir posant intensitat. I així van sortir els locals, pressionant la sortida des del darrera del Solsona. Riera va provar de sorprendre en veure el porter avançat, però el xut es va escapar massa alt. Barcons havia substituït a la porteria a Vila i va ser protagonista, aturant tot el que li arribava del davanter portuguès. Perquè en tres minuts el perill va ser constant. Primer amb una rematada de Riera, que amb una gran estirada enviava a córner. A la sortida d’aquest l’esfèrica va passar per davant varis jugadors i Leo va rematar fora. En una mitja xilena Riera aquest cop sí que va superar el porter, però un defensa treia la pilota sobre la mateixa línia de gol. De cap també va provar-ho, però va escapar-se per sobre el travesser.
L’FC Andorra era una piconadora. Només li faltava marcar. El Solsona ho veia, sense buscar trenar cap jugada d’atac, i es dedicava a perdre temps en cada acció. No només per servir alguna pilota, sinó que els seus jugadors tenien problemes musculars constants. Es veia superat i no sabia com frenar el rival. No li interessava tenir la pilota i no passava del mig del camp tenint-la controlada. Era un atac constant tricolor, però faltava encert en l’última passada. Jugar contra un rival al que no li interessa jugar, és complicat. El ritme queda tallat.

Els minuts passaven, però les ocasions no es repetien. Al 87 Sebas recollia una pilota per banda esquerra, s’internava a l’àrea, i va provar de sorprendre rematant al primer pal, però el xut anava a parar al lateral de la xarxa. Els tricolors no es rendien i fins el xiulet final no van parar de buscar la porteria contrària, ja fos trenant, com amb passades en profunditat, com penjant pilotes. L’àrbitre va estar encertat afegint minuts per tot el que s’havia arribat a perdre en la segona part. Amb el partit finalitzat, quan els jugadors anaven cap els vestidors, el col·legiat expulsava amb targeta vermella directa a Riera per insultar-lo, com reflectia l’acta.

El davanter es perdrà el pròxim matx, que és transcendental. Els tricolors sumen setanta punts, els mateixos que l’Alpicat. Dissabte s’enfrontaran a Aixovall en un matx que es presenta clau.