PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cos policial cobrirà les 12 baixes en els darrers mesos

Espot afirma que les vacants per prejubilació no afectaran la seguretat

Per ESTEFANIA GRACIA

Cerimònia de cloenda del curs de formació general inicial de la promoció número 52 d’agents.
Cerimònia de cloenda del curs de formació general inicial de la promoció número 52 d’agents. | TONY LARA
En el que portem d’any, al cos d’agents de policia d’Andorra s’han efectuat un total de 12 baixes, totes elles per prejubilació voluntària, i on la meitat dels agents són comandaments. Davant d’aquests fets, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha comunicat que es comprometen a cobrir «d’aquí uns mesos, quan sigui possible, les vacants que s’han produït al cos». Doncs en la legislatura passada, el Govern va acordar «dotar al cos dels mitjans necessaris per mantenir les altes cotes de seguretat ciutadana». 
 
Per la seva part, el director de la policia, Jordi Moreno, ha comentat que aquestes prejubilacions, «ens preocupen més a nivell d’organització interna, però pel que fa a la seguretat ciutadana, no hi té perquè haver cap problema, doncs seguirem treballant amb total eficàcia». Aquestes declaracions van tenir lloc durant la cerimònia de cloenda d’ahir del curs de formació general inicial de la promoció número 52 d’agents de policia. On es van presentar cinc nou agents que passaran a formar part del cos, quatre nois i una noia. 
Moreno va afirmar que aquestes noves incorporacions «ens donen un respir, i ens permetran suplir les 25 baixes que hem anat acumulant en els darrers anys». La cerimònia va estar presidida pel cap de Govern, Toni Martí, que va voler remarcar que Andorra «és un dels països més segurs, i la tranquil·litat i seguretat dels ciutadans és un tret que ens caracteritza». En aquest sentit, Martí va encoratjar als nous agents recordant-los que han de treballar per a que això segueixi sent així. 
 
Altres declaracions / Després de la cloenda, Espot també va confirmar que recentment es va aconseguir detenir als lladres que van assaltar fa uns mesos la joieria Cellini, tot i que no va donar més informació del cas perquè aquest encara està en mans de la Justícia. A més, després que aquest dimecres Liberals lamentés que el Govern no hagués demanat els antecedents penals als seus assessors,Espot va respondre durant la cerimònia que els antecedents es demanen als treballadors estrangers perquè «hi ha una normativa que així ho estipula» però que per altra banda, no li semblaria  «mala idea que es fessin aquests tràmits als assessors». 
 
En respecte a la dimissió de la comissària Maribel Lafoz com a directora adjunta, Moreno va confirmar que no havia parlat amb ella amb profunditat sobre el perquè de la dimissió, tot i això, «pot ser que fos perquè no estava d’acord amb algunes decisions que es prenien», a més, «Lafoz continuarà com a responsable d’una àrea, i pel que fa a la seva antiga plaça com a directora adjunta, no es té previst que sigui substituïda». Així doncs, l’organigrama de la Policia seguirà com fins ara. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT