PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Crèdit Andorrà obté un benefici de 71,5 milions d’euros al 2014

El volum de negoci de l’entitat ascendeix a 16.547 milions d’euros

Per EL PERIÒDIC

La façana de l’oficina Central de crèdit Andorrà a Andorra la Vella.
La façana de l’oficina Central de crèdit Andorrà a Andorra la Vella. | TONY LARA
El balanç consolidat del Grup Crèdit Andorrà el 31 de desembre del 2014 reflecteix que el volum de negoci de l’entitat bancària ascendeix a 16.547 milions d’euros (un 6,94% més respecte de l’any anterior). A més, mostra uns recursos gestionats de clients de 13.564 milions d’euros (un 9,22% més). El banc ha mantingut la inversió creditícia, que s’ha situat en 2.983 milions d’euros (un -2,30% respecte al 2013). 
 
Aquestes xifres es tradueixen en «unes sòlides magnituds», amb una ràtio de solvència del 20,26% (el doble del mínim legal exigit, del 10%) i una ràtio de liquiditat del 73,82% (on el mínim legal és del 40%), dos indicadors que evidencien la fortalesa de Crèdit Andorrà, que ha reforçat el capital i la posició de liquiditat durant l’exercici. Crèdit Andorrà ha assolit un marge ordinari de 227,4 milions d’euros i el marge d’explotació s’ha situat en 102,7 milions d’euros. 
 
El resultat net consolidat del Grup ha estat de 71,5 milions d’euros, un 0,42% superior al 2013. Els recursos propis ajustats de Crèdit a tancament de l’exercici 2014 es van situar en 624 milions d’euros, fet que permet continuar disposant d’un nivell adequat de capitalització per garantir un creixement sostingut. En front d’aquestes dades, Crèdit Andorrà fa un balanç positiu de l’activitat del 2014. El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, destaca que «tot i la complexitat de l’entorn, hem tancat l’any liderant el sector financer andorrà i hem continuat desenvolupant el nostre model de negoci a Amèrica i a Europa. La nostra fortalesa a Andorra ens ha ajudat a projectar-nos amb credibilitat a escala internacional, on se’ns identifica com un grup financer d’excel·lent reputació».
 
Segons Crèdit Andorrà, el Grup ha conclòs el 2014 havent mantingut «el lideratge en el mercat andorrà, amb un model de negoci que respon a la vocació de servei i a la voluntat d’estar al costat de les persones i les empreses». Per aquest motiu , s’ha continuat treballant per consolidar l’operativa orientada a l’especialització i l’assessorament, per donar una resposta més ajustada a les necessitats concretes de cada client.
 
D’altra banda, i en relació amb el nou marc fiscal andorrà, el banc ha prioritzat la formació del personal, així com l’assessorament i l’organització de seminaris per a clients, amb l’objectiu d’apropar el coneixement i així fer front als canvis amb la informació necessària. També s’ha treballat per innovar en l’oferta de serveis multicanal 24 h i per l’actualització de funcionalitats per adaptar-les a tots els dispositius mòbils.
 
En l’àmbit internacional, durant el 2014 el Grup Crèdit Andorrà ha continuat consolidant el projecte de banca privada i gestió d’actius a Europa i Amèrica. Banco Alcalá (Espanya) i Banque de Patrimones Privés (Luxemburg) han consolidat el seu projecte europeu de banca privada i gestió d’actius del Grup. Les dues entitats disposen d’uns «molt bons índexs de solvència»: del 50% i el 60,24%, respectivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT