PUBLICITAT

El Consell General constitueix les vuit comissions legislatives

Per la seva majoria, DA tindrà 4 presidències i 4 vicepresidències

La Comissió Legislativa d’Interior a la sessió del Consell General, ahir.
La Comissió Legislativa d’Interior a la sessió del Consell General, ahir. | ANA
El Consell General va executar ahir la formació de les vuit comissions legislatives de les quals consta el parlament. Aquests departaments són els d’Interior; Política Exterior; Economia; Finances i Pressupost; Política Territorial i Urbanisme; Sanitat i Medi Ambient; Afers Socials; i Educació, Cultura i Joventut. El Grup Parlamentari Demòcrata presidirà quatre d’aquestes comissions i també, donada la seva majoria, disposarà de quatre vicepresidents del seu grup. Els Liberals encapçalaran dues i tenen dues altres vicepresidències, com també el Grup Mixt.
La primera comissió que es va formar va ser la d’Interior, amb vuit membres, i presidida per la demòcrata Sofia Garrallà. La vicepresidència la té el membre del Grup Mixt Víctor Naudi i la comissió es completa amb els demòcrates Conxita Marsol, Maria Martisella i Carles Jordana; els liberals Jordi Gallardo i Judith Pallarés; i el socialdemòcrata Gerard Alís. El secretari del departament d’Interior és Jordi Puy.
Segiuidament, es va constituïr la Comissió de Política Exterior, amb també vuit membres, presidida per Carles Ensenyat (demòcrata) i amb la vicepresidència de Carles Naudi (Liberal). També en formen part els demòcrates Maria Martisella, Meritxell Mateu i Ladislau Baró; el liberal Josep Pintat; i els membres del Grup Mixt Pere López (el president del grup) i Víctor Naudi. La secretària serà Arantxa Rodríguez.
Pel que fa a la Comissió Legislativa d’Economia, el Liberal Josep Majoral té la presidència i la vicepresidència, el demòcrata Carles Jordana. El seus altres membres, fins a set, són Antoni Fillet i Patrícia Riberaygua (del Grup Demòcrata), Joan Carles Camp (del Grup Liberal), i Rosa Gili i Silvia Bonet (del Grup Mixt). Arantxa Rodríguez duplica responsabilitat perquè també es fa càrrec d’aquesta secretaria.
La Comissió de Finances i Pressupost va formar-se amb vuit membres: els demòcrates Meritxell Mateu -que, a més la presideix-, Miquel Aleix, Martí Salvans i Carles Ensenyat; els liberals Jordi Gallardo -que n’és el vicepresident- i Carles Naudi; més el president del Grup Mixt, Pere López, i el conseller d’SDP, Víctor Naudi. Erick Garasa ocupa el càrrec de secretari.
També va quedar formada la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme, amb sis membres. La seva presidenta és la socialdemòcrata Rosa Gili i la vicepresidenta la demòcrata Meritxell Palmitjavila. Completen la comissió Antoni Fillet i Ladislau Baró (dels demòcrates) i Josep Majoral i Joan Carles Camp dels liberals. En aquest cas, el seu secretari és Jordi Puy, que també repeteix.
La següent ha estat la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient, amb set membres. Conxita Marsol (DA) n’és la presidenta i Rosa Gili (PS) n’és la vicepresidenta. La comssió té un total de set membres. En formen part Miquel Aleix i Meritxell Mateu, demòcrates; Jordi Gallardo i Carine Montaner, liberals; i la consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet. El secretari de la comissió és Erick Garasa.
La Comissió d’Afers Socials té set membres i està presidida per Sílvia Bonet (SDP), amb la vicepresidència de Patrícia Riberaygua (DA). Els demòcrates Meritxell Palmitjavila i Josep Anton Bardina; els liberals Judith Pallarés i Ferran Costa; i el conseller del grup mixt Gerard Alís completen la comissió, que té com a secretària Meritxell Carbó.
L’última a formar-se va ser la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports. La presidència és del Grup Liberal, que va seleccionar Ferran Costa i la vicepresidència dels demòcrates, que van proposat Josep Anton Bardina. Els altres quatre consellers són les demòcrates Meritxell Palmitjavila i Sofia Garrallà, la Liberal Carine Montaner i el president del Grup Mixt, Pere López. Meritxell Carbó és, també, la secretària d’aquesta comissió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT