PUBLICITAT

Andorra la Vella

És el moment de la salvació

Amb un ull posat en el duel entre el Manresa i el Fuenlabrada, el MoraBanc pot certificar demà la permanència

Per ALBERT CANES

Els jugadors del BC MoraBanc Andorra fan la rotllana d’animació habitual abans de cada enfrontament, al Poliesportiu. FOTO: ACB PHOTO / A. MARTÍN
Els jugadors del BC MoraBanc Andorra fan la rotllana d’animació habitual abans de cada enfrontament, al Poliesportiu. FOTO: ACB PHOTO / A. MARTÍN | ACB MEDIA / A. MARTÍN
Primer matchball de la temporada. Sembla increïble que després de les vuit derrotes consecutives que va acumular l’equip a principis de febrer, a falta de tres partits ja puguin assolir la permanència de manera matemàtica. La millora que ha fet el MoraBanc en tots els aspectes, tant en les oficines, com en la part tècnica, com en la pista els ha portat a tenir el millor percentatge de victòries comptant des de l’aturada per la Copa del Rei --sis triomfs per tres derrotes--, després del Reial Madrid. Més mèrit té el fet que dos d’aquests partits guanyats han estat a fora de casa, quan només n’havien acumulat un en el que portaven de temporada. A més, no han caigut al Poliesportiu en cap ocasió. 
 
Tota la feina ben feta podria tenir la seva recompensa abans d’hora. Però prèviament a saber si es podrà celebrar alguna cosa demà, La Bruixa d’Or s’ha d’imposar al Montakit Fuenlabrada en el duel que enfrontarà els dos actuals cuers de l’ACB al Nou Congost. El Fuenlabrada té el bàsquet average a favor respecte els tricolors i no permetria celebrar matemàticament la salvació andorrana per molt que guanyi demà davant el Sevilla, tot i que només una total catàstrofe evitaria la permanència del MoraBanc. 
 
Jordi Trias va deixar clar que malgrat que no es pugui certificar la permanència matemàticament amb un triomf del Fuenlabrada, la cosa quedaria encarrilada de manera definitiva: «Volem continuar sent regulars a casa, on portem una bona línia, contra un rival directe i evidentment si guanyem el partit ho tindrem tot fet». Per la seva part, Luka Bogdanovic afirmava el mateix que el seu company, i va recalcar que l’enfrontament és crucial per a la salvació. «Els últims cinc o sis partits han estat importants, però ara ve un duel en què si guanyem estem salvats. Anem pel bon camí, jugant bé i espero que a casa podem mantenir-nos a un nivell alt», va comentar el serbi, que va treure pes a la seva transcendència en el triomf a Múrcia: «Tenim molts jugadors amb aquesta capacitat per posar punts importants».
 
El ritme setmanal no canvia

Tot i la clara diferència respecte a les setmanes en què el MoraBanc portava una ratxa negativa, els dos jugadors tricolors van expressar que l’equip treballa en la mateixa dinàmica durant la setmana, però, potser, amb un ambient més agradable. «Estem més contents, perquè els resultats han acompanyat més, però al cap i a la fi és una setmana més. És cert que al jugar contra un rival directe la gent ho té en compte i ho té al cap, però és una setmana més» va exposar Trias. Això sí, el pivot català també va aceptar que el triomf contra el Múrcia ha «donat molta tranquil·litat i confiança per continuar fins el final». 
 
Un equip amb projecció

Tot i que els darrers resultats del BC Andorra deixen com a favorits clars als tricolors, el Sevilla arriba amb una dinàmica de joc molt positiva, amb un triomf contra un dels millors equips aquesta temporada, l’Unicaja de Màlaga. Amb tot això, els jugadors del MoraBanc no se’n refien d’un equip jove amb talent que pot sorprendre en qualsevol moment i decantar el partit cap a la seva banda. «És un equip que ha anat a més clarament, és el que comporta tenir un equip tant jove, polivalent i amb aquesta projecció. Molts jugadors han millorat, no només Porzingis, sinó que Balvin, Oriola i Hernangómez ara estan molt millor. Normalment quan jugues contra equips joves amb aquest talent, mai saps quan poden tenir una dinàmica positiva» va argumentar Trias. El resultat del partit d’anada entre els dos equips que lluiten per la permanència va ser favorable al MoraBanc, que es va imposar per 20 punts amb una gran actuació de Georgios Bogris. Però res a veure té aquell equip de Sevilla amb el que visitarà el Poliesportiu demà. I així de clar ho deixava el pivot de Girona: «Han jugat molt millor des de llavors. Els resultats els han acompanyat més i ara juguen amb més tranquil·litat perquè llavors estaven pressionats per estar en una zona tant baixa de la classificació. Això els va afectar». 
 
Per la seva part, Bogdanovic va avisar que la seva joventut pot tornar-se en contra seva en certs moments, tot i que no va dubtar de la seva qualitat: «El Sevilla és un equip molt jove  i que ha jugat molt bé en els dos últims mesos. Nosaltres tenim més experiència que ells i jugarem a casa amb els nostres aficionats». El duel requerirà de l’afició per ser de nou el sisè home imprescindible que ha estat en les darreres quatre cites al Poliesportiu, les quals totes han acabat totes amb triomf i ovació a l’equip per la feina feta. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT