PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mig ascens en 90 minuts

FC Andorra i Atlètic Alpicat s’enfronten a Aixovall amb la fita de deixar el rival a tres punts

Per JOAN JOSEP BLASCO

Edu Peppe fa un control i rep de seguida la pressió de dos jugadors del Balàfia.
Edu Peppe fa un control i rep de seguida la pressió de dos jugadors del Balàfia. | J.J.B.
L’ hora de la veritat. Aquella data que des de començament de temporada tenen marcada i subratllada és demà. El camp d’Aixovall acull un duel que compta amb tots els condicionants per ser atractiu. Perquè s’enfronten els colíders, els dos equips que presenten uns números espectaculars i que demanen a crits fer-se un lloc en la Primera Catalana. FC Andorra i Atlètic Alpicat, que s’estan mostrant molt superiors a la resta, s’enfronten amb la intenció de distanciar-se l’un de l’altre i de passada deixar tocat al rival a falta de quatre jornades per concloure la Lliga.
 
Arriben igualats a punts, però si el matx acaba igualat els lleidatans farien bo l’average per ser primers. L’entrenador dels tricolors, té clar que «l’empat els afavoreix», pel que el plantejament passa per sumar els tres punts a través «d’intentar manar» per tal de «resoldre el partit» al seu favor. L’Alpicat al llarg de les jornades ha demostrat el seu potencial i en destaca «la seva fortalesa física. Una defensa corpulenta i molt seriosa. És un equip molt ben treballat, que alterna joc directe amb combinatiu». Aquest enfrontament directe marcarà el devenir fins a final de curs, però no serà decisiu perquè «hem de tenir en compte que quedaran quatre jornades. L’equip que guanyi serà complicat que perdi algun punt. Vist la marxa dels dos equips serà una avantatge molt gran».
 
La temporada que estan completant uns i altres és estratosfèrica. Al tercer classificat, el CF Solsona, no se’l troba fins a tretze punts per darrera, el que indica el ritme que tots dos han marcat des de que es va iniciar la campanya. «Els números que estem fent en qualsevol altre grup seria quasi definitiu. El futbol ha fet que sigui així. L’equip que tingui més confiança i estigui millor físicament tindrà avantatge», assenyala Ruiz, exposant que l’Alpicat és «digne de pujar. Està fent una temporada brillant com la nostra» i «estic convençut que pujarà. Esperem que sigui en la promoció».
 
Cada setmana han tingut un duel particular en la llunyania. «Tot l’any portem la dinàmica de guanyar un dissabte i l’altre diumenge», el que comporta que sempre hagin estat pendents un de l’altre. I comprovant que els errors eren mínims, el que sempre obliga a sumar una victòria en cada matx: «La pressió hi és tot que només juguem a Segona Catalana». Els tricolors sabien que seria una campanya de màxima exigència i trobar-se igualat en el lideratge a aquestes alçades «a principi de temporada haguéssim signat ser on estem i depenent com ara només de nosaltres mateixos».
 
A l’altra banda les coses es veuen de manera similar. Aquest partit «no serà decisiu. El que vulgui quedar campió haurà de guanyar la resta de partits. Ens equivoquem els dos si creiem que el calendari que ens queda és fàcil», assegura Pere Sànchez, tècnic de l’Alpicat, remarcant que, això sí, «és transcendental per puntuació, average i anímic». No dubta en afirmar que són «els equips amb més qualitat» del grup i que «els dos estem fent una temporada excepcional. És una llàstima que uns dels dos es quedi sense el premi de l’ascens directe».
 
I perseguint aquest objectiu, sense poder deixar escapar punts, han hagut de conviure cada cap de setmana: «Amb aquesta pressió hem hagut de jugar. És una situació d’estrès que ens impedeix jugar a uns i altres com sabem». Els dos conjunts s’estan mostrant molt superiors, però no considera que la categoria se’ls hagi quedat petita «quan veus els partits el que costa guanyar-los. Tothom ens vol guanyar. Estem aquí perquè l’any passat vam baixar. Has de passar per aquest tràngul. I amb la pressió de pujar, que és el més complicat en el futbol». Coneix bé als tricolors i les seves característiques: «El futbol es redueix a la qualitat. La dels seus jugadors està fora de dubte. Són desequilibrants, tenen experiència i l’equip un patró de joc ben definit».
PUBLICITAT
PUBLICITAT