PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Coneixent les tres disciplines del ciclisme

La tercera edició del Campionat d’Andorra infantil arrenca el 10 de maig amb una seixantena d’infants

Per ALBERT CANES

Entrega de trofeus de la 2a edició del Campionat d’Andorra de ciclisme infantil. FOTO: FAC
Entrega de trofeus de la 2a edició del Campionat d’Andorra de ciclisme infantil. FOTO: FAC | FAC
La Federació Andorrana de Ciclisme arrenca el dissabte 10 de maig la tercera edició del Campionat d’Andorra de ciclisme infantil. Un any més, l’objectiu és donar a conèixer als infants que volen iniciar-se en el ciclisme les tres disciplines de les quals poden gaudir al país: el trial, la carretera i la BTT. Gràcies a la col·laboració de tots els clubs de ciclisme del Principat, diversos comuns i botigues especialitzades en el material de ciclisme es poden realitzar  aquestes activitats amb la màxima participació i amb obsequis en cada prova que agraden sempre als joves. En cadascuna de les cinc proves que es realitzaran des de dissabte vinent fins el 26 de setembre es repartiran obsequis per a cada participant, un trofeu per als tres primers classificats de cada categoria i se sortejarà material de ciclisme entre els joves. 
 
Per a l’edició d’aquest any s’esperen una seixantena de nens i nenes entre quatre i catorze anys. El calendari estarà repartit en dues proves de bicicleta de carretera, dues de BTT i una de trial, que serà la que tanqui el Campionat al setembre. La prova que obrirà la tercera edició tindrà lloc a la plaça de la Germandat de Sant Julià i serà de carretera. Després arribaran les dues curses de BTT seguides, a Engolasters el 6 de juny i al Prat Gran d’Encampel 21 del mateix mes, i la segona cursa de bicicleta de carretera serà a Pal el 26 de setembre. 
 
Un cop finalitzades les dues proves de cada disciplina, una en el cas del trial, s’entregaran els títols de Campions d’Andorra en aquella especialitat i segons la categoria. Per a poder optar als Campionats s’han de participar en les dues curses de la modalitat, però no hi ha obligacions de fer-ho en les cinc que estan planificades. Els guanyadors de cada prova individual rebran 50 punts, i el segons i tercers rebran 45 i 42 punts, respectivament. Però en aquests casos, el que menys importa són els punts, i el que més és gaudir de les diverses disciplines al màxim.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT