PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Copa Catalana com a test dels Campionats del Món

La prova de Vallnord comptarà amb la participació dels campions mundials de l’especialitat

Per JOAN JOSEP BLASCO

’Rider’ realitzant el descens del Vallnord Bike Park.
’Rider’ realitzant el descens del Vallnord Bike Park. | Vallnord
El Campionats del Món de BTT i trial se celebren a la Massana el pròxim mes de setembre. La primera prova de la temporada al Vallnord Bike Park servirà com a test de cara a aquella cita. Els corredors ho saben, i per aquest motiu noms importants seran presents a la Copa Catalana DHI, que es disputa durant el cap de setmana.
 
Entre els participants estan els britànic Josh Bryceland i Manon Carpenter, actuals campions del món de l’especialitat en categoria masculina i femenina, respectivament. Que sigui un test de categoria UCI C2 el converteix en un reclam internacional i també té confirmada la seva participació el sud-africà Greg Minnaar, un dels riders amb un dels palmarès més ampli del panorama actual i que fa més d’una dècada que es troba en el top 10 mundial. També està confirmat el català Bernat Guàrdia, quatre vegades campió d’Espanya. Per part andorrana hi seran Blanca Aracil i Guillem Casal. Serà una bona prova de toc per als corredors nacionals de cara a la seva participació als Mundials.
 
El recorregut compta amb un primer tram en la zona alta molt físic, al que li donarà continuïtat una sèrie de salts nous en la intermitja. En la inferior s’han realitzat una sèrie de canvis que encara no s’han provat en cursa. El càlcul és que els riders superin els quatre minuts de descens. Avui es realitzen els entrenaments i demà una nova sèrie per exercitar-se i dues mànegues de competició.
 
Les novetats d’aquests any es realitzen pensant en els Mundials que acollirà la Massana de l’1 al 6 de setembre, en la que serà la primera ocasió en què Andorra organitzarà aquest esdeveniment, després que en anys anteriors hagi aterrat a Pal la Copa del Món de BTT en les seves diferents disciplines. Una setmana després acollirà els Mundials màster.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT