PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d'Escaldes espera que la futura associació marqui el calendari

La corporació creu que s’han superat les expectatives de visitants amb la Nit Vivand del passat dissabte

Per R. MORA

Un dels actes organitzats per la Nit Vivand del passat dissabte, a Escaldes-Engordany.
Un dels actes organitzats per la Nit Vivand del passat dissabte, a Escaldes-Engordany. | ANA / M.C.
La Nit Vivand va viure una nova edició el passat dissabte, i va superar les expectatives, que eren sobrepassar els 69.000 visitants que es van tenir el passat octubre en l’anterior cita amb aquesta festa del comerç. Però també el que va quedar clar és que el Comú d’Escaldes-Engordany desitja que la futura associació de comerciants, hotelers i restauradors faci un pas endavant i aporti un calendari anual de les activitats que desitja realitzar per revitalitzar el comerç, i adaptar-s’hi en consonància.

Des del Comú escaldenc, la consellera de Cultura, Núria Barquín, va destacar ahir la gran afluència de públic que va tenir aquesta nova edició de la Nit Vivand, però també va insistir en la intenció de la corporació que sigui la futura associació de comerciants la que impulsi un calendari per tal d’establir els timings d’actuació per afavorir l’activitat econòmica. El Comú, com ja es va anunciar, col·laboraria econòmicament aportant els mateixos diners que aportarien els comerciants, però amb un màxim de 150.000 euros anuals. «Els actes se’ls han de fer seus», va assegurar ahir Barquín, que considera que l’associació «ha de programar una dinamització per tot l’any». Segons la consellera, ha de ser el mateix comerç «qui prioritzi les seves necessitats».

Primeres reunions / La futura associació i el Comú, de moment, només han mantingut algunes reunions que tampoc no han concretat gran cosa. Sí que s’ha parlat de l’aportació comunal a actes com els de la Nit Vivand, i d’altres que hi pugui haver, i amb un màxim de 150.000 euros, però tampoc no s’ha avançat gaire més. «El que volem», hi va afegir Barquín, «és involucrar-los».

El cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, va indicar dissabte, durant la celebració de la Nit Vivand, que les reunions amb els membres de la futura associació de comercians, hotelers i restauradors van anar «bé», encara que no sempre hi va haver «molta afluència». Amb tot, va assenyalar que les botigues han entès la necessitat de disposar d’una associació per tenir més pes i comptar amb el Comú per organitzar esdeveniments. Calvet, en aquest sentit, va recordar que l’objectiu de l’associació no és només fer la Nit Vivand sinó unificar esforços a l’hora de demanar una millor senyalització, més neteja o altres aspectes més globals que puguin afavorir l’esdeveniment.

Una cinquantena d'adhesions / De cara a la pròxima Nit Vivand s’intentarà que l’associació organitzi les activitats amb el suport del Comú i es calcula que una cinquantena d’establiments es podrien haver unit a l’entitat per a aquest fi. Es tracta de «gent que vol que l’avinguda sigui l’eix vertebrador del comerç i de l’activitat que té lloc a Escaldes», va manifestar el cònsol menor.

Unió amb Andorra la Vella / Pel que fa a la possibilitat d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments de forma conjunta amb Andorra la Vella, Calvet va exposar que han transmès al Comú veí el seu projecte i que «les portes estan obertes al que vulgui».

La part alta / En les activitats Vivand, segons Barquín, també hi va participar «la part alta» de la parròquia, tot i afirmar que «tancar l’avinguda de les Escoles és impossible». En tot cas, segons la consellera les activitats hi són i «es treballa» per dinamitzar la zona.

Força activitats des de primera hora / Des de primera hora del dissabte, l’avinguda Carlemany es va omplir de vianants que no es van voler perdre la nova edició de la Nit Vivand. A les 12 hores va arrencar oficialment la festa amb l’encesa de llums amb les lletres de Vivand davant el centre comercial illa Carlemany i durant tot el dia es van dur a terme activitats amb ofertes per a tot el públic, com tallers de maquillatge, sorteigs o demostracions de productes, tot relacionats sobretot amb la moda i l’estil vintage.

A més del públic en general, el nombre d’autoritats també va ser nombrós, com sempre que hi ha actes d’alta volada. A més dels cònsols d’Escaldes, Trini Marín i Marc Calvet, i dels consellers del Comú, Núria Barquín, Núria Gómez, Salomó Benchluch i Núria Pons; també hi van ser  el cap de Govern, Toni Martí, i els ministres Jordi Cinca, Èric Jover, Olga Gelabert i Sílvia Calvó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT