PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Andorra té la major caiguda en la llibertat d’informació

El Principat baixa 27 llocs en la classificació elaborada per RSF

Per EL PERIÒDIC

Mapa mundial de la Llibertat en Premsa.
Mapa mundial de la Llibertat en Premsa. | RSF
Segons la classificació Mundial de la Llibertat de Premsa, elaborada per Reporters sense Fronteres (RSF), hi ha hagut un deteriorament global de la llibertat d’informació respecte l’any passat. Es destaca, a més, que Andorra ha registrat la major caiguda en tot el món, doncs ha baixat 27 llocs posicionant-se així en el número 32 de la classificació. 
 
Aquesta davallada, segons RSF, és per la «falta d’independència dels mitjans de comunicació en front als poders econòmic, polític i religiós», a més dels «recurrents conflictes d’interès i la gran dificultat que tenen els periodistes per cobrir les activitats dels bancs d’Andorra», al que s’hi suma la «falta de textos jurídics que protegeixin la llibertat d’informació, en especial el secret de les fonts dels periodistes». 
 
A més, les dades generals que mostra la llista classificatòria són bastant negatives, doncs mostra que el 66,67% dels 180 països que integren el ranking presentat, tenen pitjors resultats que en l’any 2014. 
A més, l’índex d’atacs a la llibertat d’informació en el món va augmentar un 8% respecte l’any 2013, i prop d’un 10% en relació al 2012. En primera posició de la llista hi ha Finlandia, seguida per Noruega i Dinamarca. Pel que fa a França, ha pujat una posició, quedant-se així en el número 38. Mentre que Espanya n’ha pujat dos, establint-se d’aquesta manera en el número 33, just per sobre del Regne Unit. L’última posició és, però, per Eritrea. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT