PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Protecció Civil activa l’alerta del pla Procicat pel fort vent

Les ratxes més fortes a la meitat oest de Catalunya han superat els 90 km/h

Per EL PERIÒDIC

Zona del Pirineus en la comarca del Ripollès.
Zona del Pirineus en la comarca del Ripollès. | EL PERIÒDIC
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va activar ahir la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, arran de la previsió de fortes ventades que posteriorment es van iniciar durant la tarda de dilluns a les cotes més elevades del Pirineu i també Prepirineu, sobretot a la meitat oest. On les ratxes més fortes van arribar a superar els 90 km/h. 
 
El vent bufarà de component sud. Al Pirineu Oriental i a les cotes més elevades del Prepirineu Occidental el vent també podrà bufar fort tot i que amb menor intensitat i probabilitat. Segons la previsió del Servei Meteorològic, les fortes ventades desapareixeran a partir d’aquest dimarts al matí. Protecció Civil ha demanat que s’extremin les precaucions en la mobilitat davant la predicció meteorològica.
Doncs durant la màxima intensitat del vent, DGPC comenta que cal evitar realitzar activitats a l’aire lliure si no són segures, en especial a muntanya. Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident.
 
A més, durant la màxima afectació del vent, cal evitar situar-se a prop d’elements que puguin caure o trencar-se, com murs, arbres, tancaments, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT