PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laika demana als comuns més pipicans i de major explanada

L’Associació vol evitar possibles confrontacions i emmetzinaments

Per EL PERIÒDIC

Nou espai adaptat de Laika per als gats
Nou espai adaptat de Laika per als gats | EL PERIÒDIC
Laika ha comunicat que en les properes setmanes es reunirà amb els comuns de les diferents parròquies del Principat per habilitar més espais oberts on els gossos puguin fer les seves necessitats, coneguts com pipicà. 
A més, demana que els nous espais que es facin siguin més grans dels que hi ha actualment per Andorra. Segons el president de Laika, Josep Mas, aquestes modificacions permetran tenir una millor convivència entre la ciutadania, «en primer lloc pels animals, ja que així es sociabilitzaran entre ells, permetent que puguin jugar i córrer pels espais habilitats», i en segon lloc, «també hi haurà una millor relació entre els amos dels animals i els veïns de la zona», doncs amb els nous pipicans, s’evitarà que els gossos facin les seves necessitats en llocs públics, i per tant, usuaris i ciutadans no hauran de suportar veure o fins i tot trepitjar els excrements mentre transcorren per la via urbana, evitant així molts conflictes que confronten els amos amb els veïns. 
A més, últimament s’havien denunciat varis casos d’enverinament en zones concurrents on no hi havia pipicá i alguns gossos feien les seves necessitats. Així doncs, «a part de mirar per la higiene i millorar el manteniment dels carrers i zones urbanes, podrem evitar també possibles casos d’emmetzinament», ha confirmat Mas. 
 
El primer comú amb el que parlarà Laika serà Andorra la Vella. Precisament perquè és la parròquia on més queixes s’han rebut vers aquests aspectes, doncs els veïns d’algunes zones, com del centre històric, es queixen dels excrements al carrer, a més d’algun cas d’enverinament. Des de Laika es vol «evitar que els enfrontaments entre amos i veïns acabin perjudicant als animals, doncs malauradament, aquests ho acaben pagant». S’intentarà incidir en aquelles zones amb més població com Andorra, Sant Julià i Encamp. I es faran els contactes amb els comuns sobretot perquè es tingui en compte davant la reforma urbanística aquests problemes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT