PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Mercadona obrirà portes el pròxim 28 de maig

L’ajuntament de la Seu nega la implantació de Decathlon i McDonald’s

Per JOSEP ROMERO

Els terrenys a l’entrada nord de la Seu d’Urgell on s’ubica la cadena de supermercats Mercadona, ahir.
Els terrenys a l’entrada nord de la Seu d’Urgell on s’ubica la cadena de supermercats Mercadona, ahir. | TONY LARA
L’ajuntament de la Seu d’Urgell va confirmar ahir que Mercadona obrirà portes el pròxim 28 de maig ja que aquest va ser el compromís adquirit amb l’empresa constructora. Segons l’acord al qual van arribar en el seu dia les parts implicades amb el consistori, la companyia que s’encarrega dels treballs podria ser penalitzada per cada dia de retard sobre la data prevista de lliurament de la infraestructura.
Fonts de la gran superfície comercial van explicar que no va ser casual que l’obertura es fixés per més enllà de la celebració de les eleccions municipals previstes per al pròxim diumenge 24. Al respecte van assegurar que van descartar la inauguració abans «conscients del risc de politització que representava» coincidint amb la celebració dels comicis.

El regidor de promoció econòmica del consistori alturgellenc, Jordi Pallarès, va manifestar que les obres es troben en la seva recta final així com també una part del seu entorn urbanístic. Restarà pendent tota l’actuació de la part est del terreny  de la qual encara no se sap a què es destinarà. Pallarès va indicar que serà el pròxim equip de govern, sorgit de les urnes, el que tindrà la darrera paraula. L’edil també va desmentir rotundament els rumors sobre un possible interès de la cadena de restaurants McDonald’s i d’equipament esportiu Decathlon en instal·lar-se en el mateix indret.

Paral·lelament amb l’obertura de Mercadona també es posarà en marxa el local d’informació turística, a l’antic edifici de vidre, destinat bàsicament «a la promoció econòmica de la ciutat». A més, l’edifici que es troba en aquests terrenys finalment no serà enderrocat com inicialment estava previst i serà rehabilitat com a edifici que aplegarà un hotel d’entitats cíviques que també comptarà amb una part de magatzem.

Inicialmen, Mercadona donarà feina a més d’una trentena de persones residents a la Seu i en les zones pròximes, tret d’algun comandament vingut de fora. Pallarès va assenyalar que no es descarta que en funció del volum de negoci la plantilla de treballadors pugui arribar a la cinquantena.

Per l’equip de govern municipal el supermercat ha de representar «un veritable pol d’atracció cap a la Seu» per part de les comarques properes i d’Andorra. «És una manera d’entrar a la Seu i de promocionar tot el nucli del centre històric i tot el seu entorn».

Comerç local / L’ajuntament urgellenc comparteix la doble inquietud actual dels comerciants de la capital de l’Alt Urgell. D’una banda, per la disminució del nombre de les vendes i, d’altra banda, pels beneficis que pot tenir que els compradors de Mercadona es moguin pel centre de la localitat. El consistori vol facilitar la tasca incrementant i millorant la senyalització per atraure el màxim nombre de potencials clients.

Pallarès també creu necessari un esforç suplementari del petit comerciant per aconseguir una major adaptació a una situació totalment nova al municipi i, en aquesta línia, va  apostar perquè les «botigues d’alimentació busquin l’especialització» com a manera de poder tirar endavant. En aquest context, la majoria de comerciants entenen perfectament la complementarietat, perquè ja hi han conviscut des de fa molt de temps tenint en compte que hi ha gent que fa la compra als centres comercials d’Andorra.

 En relació al mercat setmanal dels dimarts i dels dissabtes, Pallarès va pronosticar que continuarà sent «un punt de trobada lúdic molt més adaptable que la resta del comerç», per la qual cosa no veu probable que es vegi perjudicat per una disminució de les vendes, especialment els caps de setmana on hi arriba gent de totes les zones properes.

Noves infraestructures / Aquesta operació urbanística també permet la construcció de nous vials i d’una rotonda a la cruïlla de les avingudes del Salòria i del Valira. D’altra banda, el consistori urgellenc disposa d’un nou espai per a equipaments, que en principi es destinarà a places d’aparcament.

Els treballs de neteja per la construcció del nou centre comercial a l’entrada nord de la Seu es van iniciar a finals del mes de novembre passat i s’han perllongat durant uns sis mesos, que és el temps estipulat per la companyia en la construcció d’aquest tipus d’infraestructura comercial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT