PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La febre pels programes culinaris a Andorra

‘MasterChef’ i ‘Pesadilla en la cocina’ opten per endinsar-se en la gastronomia del Principat i vénen a gravar programes als hotels i restaurants del país, promocionant així els aliments característics de muntanya

Per ESTEFANIA GRACIA

Esther Gomez al càsting Top Chef
Esther Gomez al càsting Top Chef | EL PERIÒDIC
És cert que les modes vénen i van, i no podia ser menys amb els programes televisius. Doncs ara sembla que puja cada cop més la febre pels talent shows de cuina. 
 
L’Esther Gomez, chef en el Sao Hotel Bescaran, va voler formar part d’aquest nou rebombori culinari i es va presentar al programa ‘Top Chef’ per «poder donar a conèixer la gastronomia i la cultura restaurativa d’Andorra i voltants». Tot i que la xef no va passar un dels últims càstings del programa, assegura que seguirà «cuinant amb el cor i amb el major esperit possible, doncs el sol fet d’haver arribat a aquesta fase, ja em fa sentir orgullosa». Gomez remarca, a més, que el seu propòsit era donar a conèixer productes autòctons que no són «tant coneguts com ho haurien de ser, doncs la vedella i l’embotit d’andorra és molt bo, a més dels bolets, les trumfes o la col del Pirineu, i sense oblidar el formatge de França; són aliments que m’hagués agradat promocionar». Gomez afirma, a més, que ser xef a Andorra i Pirineu és molt gratificant i «la gent d’aquí sap apreciar un bon cuiner, però de la mateixa manera, tot i els bons productes que tenim, també són aquests els que ens limiten en la innovació, doncs a l’hora d’experimentar, no trobem un gran mercat autòcton».
 
Gomez ha a treballat a Barcelona, la Seu d’Urgell, Andorra, i ara a Bescaran, i coincideix amb que el millor «de la meva feina és la satisfacció dels clients, veure que una cosa que has cuinat tu els hi agrada, és molt gratificant», i «si hagués de dir que és el pitjor, probablement seria el gran nombre d’hores que t’hi has de dedicar, però si ho fas amb devoció, et pesa més la gratificació que les hores».
 
D’altra banda, i seguint amb la implicació d’Andorra als talent shows, ahir el conegut programa ‘MasterChef’ va emetre l’episodi gravat al Principat, més en concret a Soldeu, a l’Hotel Hermitage, a 1.850 metros de altitud. Per primera vegada, el programa va creuar fronteres i va sortir d’Espanya per desenvolupar les seves activitats. A més, al final de l’episodi, el jurat va emetre el seu veredicte des de la llacuna central de Caldea. En total, més de 100 persones van treballar en aquest singular ambient envoltats d’aigües termals. 
 
Però la cosa no acaba aquí, doncs sembla que Andorra s’està convertint en un reclam per aquests tipus de programes, i és que ‘Pesadilla en la cocina’ també s’ha endinsat al Principat per gravar un dels seus episodis. El Restaurant L’Olivé va acollir el reconegut xef Chicote i va rebre els consells i crítiques del presentador i conductor del programa. La data d’emissió de l’episodi, però, encara no s’ha confirmat.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT