PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Txèquia, Azerbaidjan i Suïssa, rivals als Jocs Europeus

La selecció que competirà a Baku estarà formada per quatre jugadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ros i Olcina jugant amb la selecció de 3x3 contra Turquia.
Ros i Olcina jugant amb la selecció de 3x3 contra Turquia. | FAB
Baku acollirà del 12 al 18 de juny els Jocs Europeus, esdeveniment que s’organitza per primera vegada amb un total de trenta esports. Andorra hi estarà representada en varis i en el 3x3 ja coneixen els rivals. S’enfrontaran a la República Txeca, Azerbaidjan i Suïssa. La selecció estarà formada per quatre jugadors, que en els pròxims dies es donaran a conèixer.
 
El combinat andorrà està enquadrat al grup D i el rival més complicat seran els amfitrions, que són els actuals campions d’Europa. Jordi Olcina dirigeix el programa per a Baku establert per la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB). El grup A està integrat per Eslovènia, Romania, Lituània i Israel, el B per Rússia, Espanya, Turquia i Bèlgica, i el C per Estònia, Sèrbia, Itàlia i Grècia. En la convocatòria de quatre components hi aspiren tots els jugadors que estan en la llista per anar als Jocs dels Petits Estats d’Islàndia, al que se’ls ha de sumar Albert Ros i Jordi Fernàndez. El combinat es va classificar per a Baku en la seva participació a l’Europeu de l’any passat, que es va disputar a Amsterdam. 
La FAB té força activitat el més vinent amb el 3x3 perquè també serà present als Campionats del Món sub-18 amb dues seleccions, que ho faran com a caps de sèrie número 1. La competició es disputa del 4 al 7 de juny a Debrecen (Hongria). Els rivals encara no es coneixen, així com tampoc els equips definitius que conformaran els combinats del Principat. El masculí el coordina Èric Bartolomé i el femení Genís Campillo. 

 
Cap triomf a Roma

Les dues seleccions sub-15 van participar a Roma en un torneig reconegut per la FIBA i organitzat per la federació italiana. Cap de les dues va poder sumar cap victòria. El conjunt masculí va perdre en el grup C amb Itàlia (5-21), una selecció de Roma (21-15) i Polònia (14-10), i en els enquadraments amb Holanda (21-13). El campió va ser Itàlia, que es va imposar en la final a Lituània per 19-16. El femení  va caure contra Roma (5-9), Itàlia (13-5) i Lituània (21-5), i en semifinals un altre cop amb Itàlia (15-7), i en la lluita per tercer i quart lloc amb Roma (18-12). La final va ser la mateixa que en categoria masculina i va tenir el mateix resultat, amb les transalpines guanyant 14-18.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT