PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Encamp encara pot acabar jugant la promoció de descens

Competició reobre d’ofici el cas del duel contra l’Engordany per una possible alineació indeguda no sancionada

Per Iván Moure

El dorsal 4 de l’Engordany, Jorge Miguel Pinto i el dorsal 17 de l’Encamp, Roberto dos Santos, en una acció del partit de la jornada 3, el 12 d’abril.
El dorsal 4 de l’Engordany, Jorge Miguel Pinto i el dorsal 17 de l’Encamp, Roberto dos Santos, en una acció del partit de la jornada 3, el 12 d’abril. | FAF / Sílvia Casals
El play-off pel descens es pot acabar decidint als despatxos tot i que el cap de setmana passat es va disputar l’últim partit. La situació és rocambolesca després de les denúncies per alineacions indegudes que han estat una constant i és inalterable que l’Inter d’Escaldes baixarà a Segona en acabar cuer amb quatre punts. No queda tan clara la penúltima plaça que obliga a disputar la promoció amb el segon de Segona, l’Atlètic d’Escaldes. 
 
Després de mil i un canvis de punts per les resolucions dels Comitès de Competició i Apel·lació, la UE Engordany ha acabat penúltim amb 17 i l’FC Encamp, segon dels quatre equips amb 21. Quatre punts els separen i això encara pot canviar, tot i que les possibilitats són remotes, perquè Competició ha decidit actuar d’ofici i reobrir el cas del partit corresponent a la jornada 3 del play-off entre aquests dos equips, que havia acabat 0-2 per als de Pepe Mengual el 12 d’abril passat. L’Encamp va denunciar l’endemà alineació indeguda de William Montxo i aquest Comitè no li va donar la raó, però el club que presideix Lluís Goñi va recórrer i Apel·lació li va donar la raó. Així doncs, va passar a ser un 3-0 per als encampadans. D’estar separats per 4 punts (16 per 13) van passar a estar-ne per 10 (20 per 10).
 
Ara aquest partit torna a rearbitrar-se. Ahir mateix l’Engordany va presentar les al·legacions, que es basen en l’alineació indeguda de Max Ferré, que com William Montxo no havia disputat cinc partits, tal i com exigeix la normativa en l’article 9, quan s’encaraven les quatre últimes jornades. «No entenem perquè ens van treure els tres punts a nosaltres i a l’Encamp l’han deixat sense càstig», reclamava ahir el president de l’Engordany, Gonzalo Donsión. «La sanció ha de ser igualitària i ells actuen amb mala fe perquè impugnen un partit que han perdut quan ells també estan cometent la mateixa irregularitat. Nosaltres no érem conscients de què estàvem fent una cosa malament però ells sí. I tot i així ho van denunciar».
 
L’Encamp treu quatre punts a l’Engordany i suposadament sembla que si retiren els tres punts als d’Òscar Guerrero continuarà un per endavant, però hi ha un precedent que obre una tercera possibilitat: la setmana passada l’Ordino –i també l’Engordany– va impugnar el partit que va perdre contra l’Encamp 3-4 en la penúltima jornada i Competició li va concedir el 3-0 i a sobre li va restar tres punts més a l’Encamp perquè coneixia el reglament. En total, sis punts. Ara que es reobre l’Encamp-Engordany, el club que presideix Donsión no recuperarà els tres punts perquè hi ha irregularitat però sí pot ser que a l’Encamp li treguin els tres del triomf o en el pitjor dels casos, tres més per fer-ho coneixent el reglament, que suposarien els canvis en la classificació. L’Encamp passaria a tenir 15 punts i l’Engordany 17.
 
EL LUSITANS NO VA A LA COMISSIÓ JURÍDICA

També hi havia enlaire la sentència d’Apel·lació de donar perdut al Lusitans un partit que havia empatat amb la UE, també de la jornada 3, per alineació indeguda d’Edu Moya. El club que presideix Antonio da Silva, però, ja té el bitllet europeu com a sotscampió no anirà a la següent instància, la Comissió Jurídica Esportiva.
PUBLICITAT
PUBLICITAT