PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rei o bisbe

Alguns mitjans espanyols posen sobre la taula el relleu de Vives per Felip VI

Per EL PERIÒDIC

Mateu, Martí i Vives, en l'última recepció al Palau Episcopal.
Mateu, Martí i Vives, en l'última recepció al Palau Episcopal. | TONY LARA
Un mitjà de comunicació digital espanyol va llançar el passat dia 4 una informació que assenyalava directament a les institucions més clàssiques i arrelades del Principat d’Andorra. El futur de Joan-Enric Vives, copríncep episcopal, és una incògnita perquè és a punt de canviar de seu i marxar cap a Barcelona, on els cercles eclesiàstics el situen com a substitut de Lluís Martínez Sistach, que ja amb 78 anys supera en tres els anys d’edat canònica per presentar la seva renúncia.

Però vet aquí que en aquest canvi de cromos, pressuposant tothom que qui vindria a la Seu d’Urgell i per tant a assumir el càrrec de copríncep andorrà seria un altre membre de la cúria, arriba el mitjà Hispanidad.com i apunta directament al seu rei, Felip VI, per agafar les regnes de la institució.

Sembla un debat interessat i dirigit, tot sigui dit, amb poc recorregut, però cal estar atents per si la cosa arribés a més. El ben cert és que la informació d’aquesta plana web assegura que les seves fonts no confirmen ni desmenteixen res, però sí diu que l’Església «no té cap interès en mantenir el coprincipat, tot i que no té poder polític, ja que la seva missió és d’ordre espiritual», segons paraules, afirma Hispanidad.com, del Papa Francesc. Aquest mateix digital es fa ressò de la trobada de Toni Martí amb el màxim mandatari de l’església catòlica, a qui, segons Hispanidad.com, li va demanar al setembre passat «que mantingués el coprincipat pel bé del poble d’Andorra, ja que en uns mesos es durien a terme les eleccions generals».

La idea, si real o no, sí verídica o no, el temps ja ho dirà, però el ben cert és que en petits cercles aquesta informació va començar a obrir debats al respecte sobre una institució que, a hores d’ara, tanca la porta a reformes com ara l’avortament. Hispanidad.com també ataca en el seu text el perfil «catalanista» de Vives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT