PUBLICITAT

Andorra La Vella

Justícia i Interior se centra en la reinserció dels presos

El Ministeri acull la nova àrea de Justícia Juvenil i Mesures Penals Alternatives

Per ESTEFANIA GRACIA

Xavier Espot en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Xavier Espot en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | TONY LARA
El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el decret d’estructuració d’aquest mateix Ministeri, fent que els dos departaments (Justícia i Interior) quedin units en un. També s’han aprovat els reglaments reguladors de l’estructura orgànica del Cos de Policia i del Cos Penitenciari.
 
Dins d’aquests canvis, Espot ha confirmat que es donarà especial importància a l’àrea de reinserció. «Es crearà una nova secció específica d’educació i formació amb la que es pretén donar millor resposta a les necessitats formatives i educatives dels interns del Centre Penitenciari». Doncs està previst crear una nova plaça de coordinador educatiu que reforci les tasques del pedagog que actualment ja proporciona servei formatiu. A més, Espot afirma que aquesta és una «demanda reiterada de molts interns i d’organismes internacionals». Inicialment, s’oferiran estudis de Formació Professional i Graduat Escolar, tot i que segons ha explicat el ministre, «en funció dels recursos que tinguem, s’oferirà també formació superior, amb la intenció de donar una oferta el més àmplia possible».
El nou departament de Justícia i Interior,però, ha adquirit també altres noves àrees, com n’és la de Justícia Juvenil i Mesures Penals Alternatives, encarregada de l’execució de les mesures penals alternatives aplicades pels tribunals als menors i adults condemnats. Una altra és l’Àrea d’Entitats Jurídiques i Professions Titulades, que té la funcions de registre de totes les entitats jurídiques i d’autorització de l’exercici de professions titulades. 
 
Nous Nomenaments / D’altra banda, el Govern ha nomenat a la funcionària Maria Geli com a directora del Departament de Justícia i Interior. També ha anunciat que Jordi Moreno seguirà sent el director de la Policia, mentre que Bruno Lasne i Miquel Àngel Barbolla seguiran com a directors adjunts. Pel que fa al Cos Penitenciari, s’ha nomenat a Francesc Tarroch com a nou director, mentre que Ismael Alarcón continuarà com a director adjunt. I la resta de departaments (Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Protecció Civil i Gestió d’Emergències i Immigració) continuaran amb les mateixes direccions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT