PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Mercadona inverteix 5 milions en el supermercat

La botiga comptarà amb 46 treballadors i l’obra n’ha donat feina a 300

Per JOSEP ROMERO

Vista aèria del centre comercial, en una imatge d’aquesta setmana.
Vista aèria del centre comercial, en una imatge d’aquesta setmana. | TONY LARA
El nou supermercat de la cadena Mercadona, que  obrirà el proper 28 de maig, a l’avinguda de Les Valls d’Andorra de la Seu,  ha suposat una inversió de 5 milions d’euros i disposarà d’una plantilla de 46 treballadors. 
La nova botiga, la primera que la cadena obre a la comarca de L’Alt Urgell, tindrà una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats, on s’ubicaran totes les seccions habituals de Mercadona: carnisseria, xarcuteria, perfumeria, alimentació envasada, begudes i drogueria. Hi destaquen les seccions renovades de productes frescos, com la de peixateria, que inclou peix directe de llotja, la de forn a granel, i la secció de fruita i verdura, que aposta pels productes de proximitat. L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte, de 9:15 a 21:15 hores.
 
Així mateix, disposarà de zones de descans i vestuaris per als treballadors, així com d’una sala de formació també destinada a la plantilla. En la construcció, hi participen 24 proveïdors que donen feina a 300 persones durant la fase d’obra.
També disposarà d’un aparcament de 250 places per facilitar l’acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona habilitarà el seu servei a domicili i la compra en línia a través de la seva pàgina web.
D’altra banda, cal destacar el caràcter ecoeficient del supermercat, que incorporarà un conjunt de mesures (com ara recuperadors de calor, il·luminació més eficient,temporitzadors i portes automàtiques) que redueixen fins a un 20% el consum energètic, «garantint el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent», segons van explicar fonts de l’empresa.
 
MERCADONA A CATALUNYA / Mercadona ha tancat l’exercici 2014 amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.349 milions d’euros, xifra que reflecteix l’aposta sostinguda pel teixit productiu català i,especialment, pel sector agroalimentari. 
La companyia va finalitzar l’any 2014 amb 225 botigues a Catalunya i una plantilla de 10.846 persones. A aquestes dades, cal sumar-hi l’activitat dels 16 interproveïdors catalans de Mercadona (fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy), que donen feina a 4.712 persones, i de les més de 1.800 pimes catalanes o amb producció a Catalunya que compten amb més de 34.000 treballadors, per poder proveir la companyia  de productes.
Pel que fa a la inversió de l’empresa, va ascendir a 148,9 milions d’euros que s’han destinat principalment a l’obertura de noves botigues, a la reforma de supermercats, i a la continuació de les obres d’un nou i innovador bloc logístic a la localitat d’Abrera (Barcelona) on enguany s’han destinat 69 milions d’euros. 
Mercadona va repartir entre els seus treballadors 39 milions d’euros a Catalunya en concepte de prima per objectius. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT