PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UGT exigeix facilitats per als treballadors transfronterers

Exigeix que no es posin impediments als aturats per treballar al país

Per EL PERIÒDIC

Pas fronterer entre el Principat i Espanya.
Pas fronterer entre el Principat i Espanya. | TONY LARA
La Unió General de Treballadors (UGT) que vetlla per aquest sector resident a les terres de Lleida, exigeix al Govern que no posi traves a la possibilitat dels treballadors de la zona de treballar al país. En un comunicat publicat a través del web de la UGT de Catalunya, denuncien que els treballadors transfronterers de la Cerdanya i de l’Alt Urgell no poden trobar feina al Principat perquè immigració «no renova els contingents de permisos de residència». 
 
El col·lectiu lamenta que, tot i els acords establerts amb els països veïns, els aturats no es veuen impedits  de treballar perquè no disposen dels corresponents permisos de residència que s’expedeixen des del Govern, malgrat haver superat les entrevistes i tenir possibilitats de tornar al món laboral.
 
En el comunicat de denúncia per l’actuació de l’Excecutiu, acusat de no respectar els deguts tractats signats amb França i Espanya, la UGT-Terres de Lleida explica que «la situació dels treballadors –molts a l’atur– és de precarietat». És per aquest motiu pel que van aplegar-se en una nova Associació de Treballadors Aturats Transfronterers, amb què uniran forces per facilitar els processos burocràtics que els permetin treballar al Principat. El sindicat, de la seva banda, a més d’assessorar l’agrupació recentment constituïda, fa pressió a les autoritats andorranes per tal de solucionar, per la via del diàleg, els problemes i així donar suport als treballadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT