PUBLICITAT

Andorra la Vella

En ulls de tothom

El BC MoraBanc Andorra és l’últim rival del Reial Madrid abans de la Final Four que es jugarà del divendres al diumenge de la setmana que ve a la mateixa pista, el Barclaycard Center

Per Iván Moure / Albert Canes

Schreiner, pressionat per Sergio Rodríguez, condueix la pilota en una possessió del MoraBanc al partit de la primera volta contra el Madrid, al gener al Poliesportiu.
Schreiner, pressionat per Sergio Rodríguez, condueix la pilota en una possessió del MoraBanc al partit de la primera volta contra el Madrid, al gener al Poliesportiu. | ACB P^hoto9 / A. Martín
Reial Madrid, Fenerbahce, Olympiacos i CSKA de Moscú jugaran del divendres al diumenge de la setmana que ve la Final Four al Barclaycard Center, el mateix escenari on diumenge a partir de les 12.15 hores (Telemadrid i Orange Arena) l’equip que dirigeix Pablo Laso rebrà el MoraBanc Andorra, en el darrer partit abans de la gran fita de l’Eurolliga 2015. Tothom, doncs, posarà els ulls en aquest partit. Europa sencera enfocarà cap la capital espanyola per veure com respira ara el conjunt blanc davant un MoraBanc que, una vegada materialitzada la salvació, ha convertit el malson de final de lliga que podia tenir amb Madrid, Obradoiro i Barça com a darrers rivals si encara no tingués la salvació a la butxaca, en un conte de fades per posar la cirereta del pastís a una primera temporada a l’ACB totalment exitosa, passi el que passi a partir d’ara.
 
No hi ha res a perdre a Madrid i aquest és la millor basa per als de Joan Peñarroya. «Ja no hi ha pressió. Ara podem afrontar els partits que venen d’una altra manera però això no significa que deixem de lluitar», va alertar David Navarro en una entrevista al web oficial de l’ACB. «Tenim dues visites fora molt complicades com són Barça i Madrid  i hem d’anar a gaudir sense descartar la sorpresa, perquè estem en un bon moment. Seria molt important per a l’equip i per al club», va postil·lar l’escorta d’Esparreguera.
 
Un missatge similar va deixar anar Betinho Gomes, «content no, contentíssim» per guanyar-se el dret a continuar el curs que ve a l’elit del bàsquet espanyol. El portuguès, que dimecres va assegurar que si depengués d’ell mateix signaria la renovació, va demostrar ambició i ganes d’ampliar el caseller de victòries del conjunt tricolor: «Com més a dalt acabem millor. Demà podem donar la sorpresa a Madrid, un gran d’Europa. És una motivació extra jugar contra aquest equip i sense pressió esperem que estem millor, no relaxats».
 
Que el MoraBanc cregui en la victòria al Barclaycard Center no és aleatori. Els números avalen als de Peñarroya, que van acabar la primera volta amb sis derrotes seguides i dues més enllaçades en l’inici de la segona volta i, a punt de tancar la fase regular, porta ara set triomfs en els últims deu enfrontaments. El canvi ha estat radical. El MoraBanc és un altre equip i fa la sensació de què la temporada s’està quedant curta.
 
«ARA ENS HO PASSEM MILLOR I TENIM ÈXIT»

Un dels efectius més preocupats per com estava la situació a la taula fins la setmana passada és Giorgios Bogris, qui ara respira més tranquil: «Hem segellat la permanència en el moment oportú perquè ara ens venen dos desplaçaments molt difícils», va comentar el pivot grec, a més de tirar floretes a tot el vestidor: «Estem molt contents perquè hem trobat la química i ara juguem més com un equip; ens ho passem millor i tenim èxit».
 
RUDY, UNA INCÒGNITA

Rudy Fernández, que en el partit de la primera volta al Poliesportiu va ser el botxí del MoraBanc amb tres triples consecutius en els darrers instants (70-79) arrossega un esguinç en un turmell i és dubte. De fet, el cap de setmana passat no va jugar a la pista de l’Obradoiro i amb la Final Four a l’horitzó, és més que probable que Laso no arrisqui i li concedeixi descans per arribar de la millor manera a les semifinals de divendres davant el Fenerbahce. Més motiu té el tècnic blanc per deixar a la grada a una de les seves estrelles tenint en compte la classificació, ja que el Reial Madrid és el líder en solitari amb dos victòries de marge respecte del segon, l’Unicaja. I atenció a la dada, preocupant per als tricolors: des que el Madrid va visitar el Poliesportiu, ha guanyat 16 partits de 17 possibles. Només va caure a Múrcia. A casa, de fet, no ha perdut cap partit en lliga. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT