PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Segueixen els treballs per trobar una solució al trànsit rodat de Madriu

Unes cinquanta persones assisteixen a la missa tradicional de Sant Miquel

Per ESTEFANIA GRACIA

Final de la missa en motiu de la festivitat de Sant Miquel d’Engolasters.
Final de la missa en motiu de la festivitat de Sant Miquel d’Engolasters. | EMILIO PRENAS
La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, ha recordat que segueixen treballant per trobar una solució al trànsit rodat de la Vall del Madriu, encara que, segons la cònsol, «l’accés és molt complicat perquè accedir amb cotxe és impossible». En aquest sentit, ha explicat que des del Pla de Gestió de la Vall del Madriu s’està treballant en l’ordinació de l’accés rodat de les motos, «però fem tot el que podem per trobar una solució». 
Així ho va comentar la cònsol major en la celebració de la Diada de Sant Miquel d’Engolasters. 
 
Doncs com cada vuit de maig, els veïns de la parròquia van acollir la festivitat i van participar en les diferents activitats programades. On hi van participar la pròpia cònsol, el cònsol menor, Marc Calvet, i la consellera d’Infància i Joventut, Nuria Pons. I és que acompanyats del bon temps, els assistents van iniciar la jornada amb un ball de sardanes, seguit de la tradicional ofrena de flors, la missa, i l’esperat repartiment de coca i moscatell. 
 
Tot i la tradicionalitat de la festa, no hi havia la gran afluència d’anys enrera, doncs prop d’una cinquantena de persones van assistir a la Capella de Sant Miquel d’Engolaters, però com va recordar Marín, «aquest dia ja no és festiu a la parròquia, però, la voluntat política és seguir celebrant la festivitat igualment perquè és bo no perdre aquestes tradicions». A més, el Comú va oferir un servei gratuït d’autobús a disposició de la parròquia per facilitar així l’arribada.
 
El nou pubillatge d’Escaldes va participar en la festa com a primer acte oficial del seu mandat, i va seguir present posteriorment en els actes que es van desenvolupar a la tarda, on es va fer un espectacle infantil a càrrec de ‘Festuc Teatre’, es va repartir coca i xocolata i es va concloure amb un torneig de partides ràpides a la Seu Social del GEVA. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT