PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Il·lusionant presentació de l’Escola Purito Sprint Club

Sota una gran expectació, el líder de Katusha defineix el projecte com «un somni»

Per Iván Moure

Alguns dels nens que formen part de la nova escola de l’Sprint Club amb el Purito, ahir a Naturlàndia.
Alguns dels nens que formen part de la nova escola de l’Sprint Club amb el Purito, ahir a Naturlàndia. | Comú de Sant Julià de Lòria
la nova escola de ciclisme Purito que ha creat l’Sprint Club va viure ahir una presentació il·lusionant i del tot engrescadora per a les més de 30 persones que es van donar cita ahir a la cota 1.600 de Naturlàndia. Amb la presencia del líder del Team Katusha en la roda de premsa, l’expectació va ser màxima.
 
El cònsol menor de Sant Julià de Lòria Manel Torrentallé, que va presidir l’acte, va obrir el foc amb un «és un dia històric». I és que fa no gaire, cap a mitjans de febrer, la parròquia laurediana va tancar amb el ciclista resident un conveni per crear la Ruta Purito, que no és un altre traçat que el de la pujada al Coll de la Gallina, cridada a ser la joia de la Vuelta a Espanya. «Avui [ahir per al lector] hem donat un pas més endavant per instaurar el ciclisme a Sant Julià», va assegurar Torrentallé.
 
La intervenció del Purito, però, va ser la més esperada. Tot just abans de començar la roda de premsa va estar parlant i fent alguna broma amb alguns dels prop de 30 nens que fan engegar la nova escola de l’Sprint Club. Podia dir un simple hola que li hauria caigut una ovació de les bones. Però el que va dir, va tocar la fibra dels assistents, que van aplaudir durant una bona estona i amb gran efusivitat: «Això, per mi, és un somni», va pronunciar d’entrada. Potser semblava exagerat el que va dir, però l’argument posterior va justificar les seves primeres paraules: «Posar el meu nom a l’escola, com enamorat del ciclisme que sóc i amb dos fills,  em fa una il·lusió enorme. És un plaer ser part d’aquest projecte. Tots hem passat per aquesta edat, tots hem estat nens, i per a mi va ser una època en la qual guardo els millor records amb la bici. Sobretot quan sortia a rodar amb el meu pare i jo pensava no en competir, sinó en córrer i gaudir».
 
MANTENINT LA TRADICIÓ

Purito considera que l’escola que porta el seu nom és «una gran eina» per a les joves promeses. «Ara el ciclisme l’han de gaudir, ha de ser un hobbie per a ells». De fet, amb aquest motiu es va inaugurar l’Sprint l’any 1977, amb la idea de que fos una escola. Emili Pérez, president del club i ideòleg, va recordar ahir la filosofia a seguir: «Els que han anat entrant en els 38 anys de vida que té l’entitat hem assimilat aquesta idea i aquest any hem fet un pas més enllà».
Demà l’Escola Purito viurà la primera activitat. Es tracta d’una jornada de portes obertes al mateix lloc on ahir es va fer la presentació, a la cota 1.600 de Naturlàndia. Començarà a les 9.30 hores amb la rebuda dels corredors, mitja hora més tard es farà una sortida per grups per avaluar els corredors i cap a les 13.00 hores s’oferirà un petit àpat a base de coques i sucs. Purito, que com a corredor d’elit internacional que és té l’agenda ben atapeïda, ha fet un forat i demà hi serà present.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT