Per un segon no hi ha campanada

Ayón anota dos punts decisius quan només restava 1.3 i el MoraBanc es queda sense donar la sorpresa

Per ALBERT CANES

Bogdanovic llança un triple que si hagués entrat podria haver significat el triomf tricolor. | ACB PHOTO / A. VILLALBA
Moltes coses poden passar en tant sols un segon al bàsquet. Ahir, la famosa creu que ha acompanyat moltes vegades al MoraBanc va tornar a aparèixer. Una creu que va arribar en forma de palmeig de Gustavo Ayón, que a falta de 1.3 per a la botzina final va posar el Madrid un punt per sobre després de molt minuts de dominació tricolor.

Però abans de tot això, i com era d’esperar, els de Pablo Laso van prendre la iniciativa en els primers compassos del partit, imposant-se clarament en l’aspecte rebotador. Felipe Reyes i Ayón eren els principals productors dels locals, sobretot en la pintura, i el seu equip es va posar en menys de cinc minuts 14 punts per sobre (20-6). El MoraBanc va sortir adormit, però, poc a poc es va anar posant en el partit, amb un bon Jordi Trias en el primer quart amb sis punts. L’entrada de Víctor Sada va ajudar a aquesta millora progressiva en el primer temps, però va ser el Madrid el clar dominador d’aquest primer quart (24-17).

Un parcial d’escàndol

Les coses van canviar, i molt, en el segon quart. Va ser també de manera progressiva, però el MoraBanc es va despertar fins a convertir-se en l’equip dels darrers 10 partits. Els madrilenys es van posar 12 punts per sobre en els primers instants, tot i que les cistelles de Bogris, Navarro i Sotjanovksi van arribar a apropar els tricolors a només cinc punts (36-31). Però l’accelerada dels de Joan Peñarroya no es va aturar i en els últims minuts de la primera part va endollar-li al millor equip de la Lliga un parcial espectacular de 0-14, que es va iniciar i acabar amb un triple de Schreiner. L’austríac va fer un altre cistella de tres entre mig, igual que Betinho Gomes, i Bogris es va sumar al parcial amb dos punts. Així doncs, el MoraBanc va encaminar els vestidors crescut pels grans darrers instants de l’equip i pels set punts d’avantatge tricolor en el marcador (38-45).

No va afluixar el conjunt de Peñarroya en els primers moments del tercer quart, el qual van iniciar amb un triple de Beto. Fins i tot, els tricolors es van arribar a posar 12 punts per sobre (40-52) després d’una cistella de Sada. Aquest, va ser el quart més igualat entre els dos equips i la diferència es va mantenir al voltant dels nou punts en aquest període. Però sense fer excessiu soroll, el Madrid va endollar-se en els darrers instants del període amb quatre punts de Sergi Llull, tres de Carroll i dos més de Slaughter en el darrer segon del quart que van permetre als de Laso encarar els últims 10 minuts del matx amb sis punts de diferència respecte el MoraBanc (61-67).

El Madrid iguala

Ràpidament, els locals es van enganxar al MoraBanc. Una cistella inicial de Slaughter i un triple de Sergio Rodríguez, el millor home de Pablo Laso ahir, van deixar els madrilenys a un punt. Blanch va posar tranquilitat momentània, però Nocioni va empatar el matx amb una cistella de tres punts (69-69). Després d’una cistella de Bogris, Maciulius va aparèixer per posar per davant els blancs per primera vegada des del segon quart amb un triple (72-71). Ràpidament, el grec va tornar l’avantatge tricolor en el marcador, i Luka Bogdanovic, molt erràtic durant tot el partit, va transformar un bon llançament de tres que deixava el Madrid a més d’una cistella (72-76). Rodríguez va contestar amb un triple, però Schreiner, de tres, i Stojanovski deixaven els tricolors amb tot de cara per endur-se el triomf (75-81). El Madrid no va deixar de remar: Reyes retallava distàncies i Sada va contrarestar amb els dos últims dos punts del MoraBanc (77-83).

Una jugada polèmica va iniciar la remuntada blanca amb un dubtable 2+1 de Sergio Rodríguez. Reyes va posar el 82-83 en l’últim minut de partit, i abans de la cistella en el darrer segon d’Ayón, Bogris i Bogdanovic van llançar completament sols, però van fallar i no van permetre el MoraBanc certificar la victòria. Ho va acabar pagant car, i Ayón, després de dos rebots ofensius, va palmejar una pilota que donava el triomf als blancs i certificava la seva primera plaça en la fase regular. Stojanovski va tenir l’última a falta 1.3 però el seu llançament no va tocar ni cistella. Per sort, el MoraBanc no es jugava res important, tot i que va estar a res de ser el primer equip que guanya el Madrid al Barclaycard Center. La imatge donada en el comput total del partit va ser excel·lent, però la creu va tornar a ser per al conjunt de Joan Peñarroya.