PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La plaça Coprínceps tindrà set terrasses durant tot l’any

La primera fase, amb una dotació de 60.000 euros, estarà enllestida a finals de juny

Per JOSEP ROMERO

Imatge virtual que simula la futura plaça Coprínceps amb la incorporació de les set terrasses previstes.
Imatge virtual que simula la futura plaça Coprínceps amb la incorporació de les set terrasses previstes. | MIQUEL MERCÈ
La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany canviarà de nou de cara després que es tiri endavant el projecte d’embelliment que preveu la instal·lació de terrasses que permetran gaudir de l’espai tant a l’estiu com a l’hivern. En paral·lel, també es preveu un canvi de l’enllumenat i la construcció d’un escenari fix. 
 
La iniciativa és fruit del concurs d’idees que es va convocar i que va concloure l’octubre de l’any passat, en el qual es van presentar onze projectes. Finalment va resultar guanyador el projecte de l’arquitecte Miquel Mercè, que preveu una sèrie de cobertes al voltant del perímetre de la plaça amb l’objectiu que tothom pugui fer ús de les terrasses sense que calgui estar condicionat per les inclemències meteorològiques. 
La setmana vinent es publicarà l’edicte corresponen per poder licitar les obres. Si es compleixen els terminis previstos, la primera fase estarà enllestida a finals del mes de juny per un import econòmic que ascendeix als 60.000 euros, d’un pressupost total de 200.000 euros. 
 
La proposta que va guanyar el primer premi i que porta per lema Plaça Activa a més preveu renovar el sistema d’enllumenat amb l’última tecnologia led i la construcció d’un escenari permanent. El jurat el van formar els comerciants de la plaça, un arquitecte i els cònsols major i menor d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, respectivament. El segon premi de la convocatòria portava com a eslògan El mirall de la parròquia, i era de Jordi Batlle, i el tercer va anar a parar a Eduard Mariné per Enveland. 
El cònsol menor ha explicat que la idea és «la de donar unitat i caliu a la plaça respectant l’espai i visibilitat de les tres botigues ubicades en l’espai que no tenen res a veure amb la restauració o l’hoteleria». En concret, s’hi instal·laran set terrasses amb l’objectiu que la plaça Coprínceps passi a ser un pol d’atracció turístic que permeti la dinamització de l’avinguda .
 
MOVIMENT ASSOCIATIU / Les obres d’embelliment de l’avinguda Carlemany van finalitzar ara fa pràcticament un any amb la tercera fase que va afectar la part baixa de l’avinguda, des del carrer de la Unió fins al carrer Sant Antoni i, a la part alta, en el tram de l’avinguda Pont de la Tosca. 
 
Ara la corporació aposta per la creació d’una associació de comerciants, hotelers i restauradors que «permeti tenir un interlocutor amb l’administració». Un any després, la conversió per a vianants de la via segueix generant polèmica. 
Entre els més crítics es troben els de la part alta que creuen que la remodelació no ha anat acompanyada d’un increment dels guanys. Al respecte, un hoteler de la zona ha manifestat que les obres «els van perjudicar principalment pel soroll, el pols o les dificultats d’accés als locals». Una situació que continua sent crítica tenint en compte l’absència de botigues en aquest tram de la via.
Els sectors són partidaris de la constitució de diferents associacions afegint-ne, a més, dues que representin els de la part alta i els de la resta de l’avinguda. El conseller de la minoria, Aleix Mañosas, que ha indicat que es tindrien en consideració «les especificitats de tothom». El govern comunal ha presentat ja els estatuts de creació d’una futura associació que, ara per ara, negocia amb els implicats. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT