PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos detinguts per atracar un home i robar-li 900 euros

Vuit dels 17 arrestats durant la setmana ho van ser per conduir beguts

Per El Periòdic

Una patrulla de la Policia en una ronda nocturna.
Una patrulla de la Policia en una ronda nocturna. | Tony Lara
La Policia ha detingut dos homes –un resident de nacionalitat portuguesa de 35 anys i un andorrà de 41 anys– per un presumpte delicte contra el patrimoni i contra la integritat física. Dijous passat a la nit, un home va requerir una patrulla i va assegurar haver estat objecte d’un robatori per part de dos homes en què li haurien sostret un sobre amb 900 euros i, a més, va resultar lesionat al genoll esquerre. Tan sols una hora més tard, la patrulla interventora va identificar els presumptes autors i els va detenir.
 
En total, la setmana passada la Policia va detenir 17 persones per cometre diversos delictes. Per exemple, dos dels detinguts són un home i una dona de 54 i 45 anys, respectivament, per un presumpte delicte contra la integritat. L’home, a més, també va cometre presumptament un delicte contra la llibertat. Els agents van ser alertats per un conflicte veïnal a Aixovall, en què dues persones van patir. Segons el testimoni del detingut, durant la baralla va treure una arma blanca (ganivet amb mànec de fusta i fulla de set centímetres), que es va trobar a la zona dels fets per la patrulla interventora.
 
La matinada de diumenge, en l’aparcament d’un local d’oci de La Massana, la Policia va detenir un noi de 24 anys i una noia de 20 anys, tots dos de nacionalitat andorrana, pels presumpte delictes contra funció pública, contra l’honor i contra la llibertat la primera persona, i ella, a més, contra la funció pública. La patrulla es va presentar al lloc dels fets requerida per una baralla, i el noi va desobeir, injuriar i amenaçar els agents, mentre que la noia va desobeir les ordres donades.
 
La Policia també ha detingut un home no-resident de nacionalitat espanyola de 56 anys, a la frontera hispanoandorrana del riu Runer, com a presumpte autor d’un delicte de desobediència a una ordre d’expulsió del ministeri de Justícia i Interior per un període de cinc anys. També ha estat detingut un home de 50 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic. 
 
DROGUES I ALCOHOLÈMIA / Quant als detinguts per estupefaents i conducció sota els efectes de l’alcohol, la setmana passada en van ser nou, més de la meitat de tots els detinguts per diversos delictes. Diumenge al migdia, a la frontera del riu Runer, va ser detingut un andorrà de 18 anys en possessió de 0,4 grams d’una substància que ha donat positiu a la metamfetamina. Se l’acusa d’un delicte contra la salut pública. 
 
Entre els vuit detinguts per delictes contra la seguretat del trànsit, la matinada de diumenge va ser detinguda una andorrana de 29 anys amb una taxa de 2,35 grams d’alcohol per litre de sang. La conductora havia patit un accident amb conseqüència de danys materials. D’altra banda, un home de 41 anys va ser controlat per cometre una infracció al codi de la circulació i en realitzar-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu d’1,51 g/l. Un tercer home, de 37 anys, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit en refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.
 
Els altres cinc detinguts van ser-ho després de ser aturats per la Policia durant la matinada per realitzar una prova rutinària d’alcoholèmia: un noi de 30 anys amb una taxa de 1,74 g/l; un home de 33 anys amb una taxa de 1,65 g/l; un home de 65 anys amb una taxa de 1,15 g/l; un home de 43 anys amb una taxa de 1,19 g/l, i, finalment, una noia de 23 anys amb una taxa de 1,26 g/l. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT