PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llorenç Miquel té ofertes per jugar a l’OK Lliga

Podria ser el primer andorrà en disputar la màxima categoria espanyola

Per ALBERT CANES

Miquel amb el trofeu de campió d’Espanya.
Miquel amb el trofeu de campió d’Espanya. | EL PERIÒDIC
Dos talents del futur de l’hoquei a Espanya tenen nacionalitat andorrana. Són els germans Miquel, Llorenç i Gerard, i el primer es podria convertir aviat en el primer andorrà que disputa un partit de l’OK Lliga, la màxima categoria espanyola i, fins i tot, mundial. El jove jugador, amb només 19 anys, té vàries ofertes per poder jugar la temporada vinent en algun dels equips que disputen la categoria, però de moment no sap què farà. «Vaig decidir concentrar-me en acabar la temporada, i un cop acabi, d’aquí a dues setmanes, ja decidiré què faré», explica Miquel. 
 
Actualment, l’andorrà està jugant amb el Barça B a la Primera Divisió Espanyola, que ve just després de l’OK Lliga, i ho compagina, com tot els seus companys, amb la categoria júnior. Això suposa que hagin de disputar dos partits cada cap de setmana, i en algunes ocasions són tres ja que el seu equip també participa en el Campionat Sub-23. El balanç de resultats, a falta de dos partits per jugar amb el segon equip de l’FC Barcelona és bo, ja que estan lluitant per acabar en posicions d’ascens, tot i que no poden pujar ja que el primer equip és a l’OK Lliga. El juvenil és amb l’equip que han sortit els millors resultats. Aquest cap de setmana, el Barça va guanyar el Campionat d’Espanya d’aquesta categoria després d’imposar-se en els cinc partits que van disputar, amb una final contra el Liceo. Miquel va fer vuit gols dels 38 que va transformar el Barça en el total del Campionat, que es va disputar a Alcoi. 
 
Dues setmanes abans, el mateix equip es va convertir en el campió de Catalunya. El nivell va ser més alt en aquest torneig, però no va evitar que Miquel i els seus companys es coronessin com a millor equip júnior de Catalunya. En el Campionat català també hi va ser present el seu germà petit, Gerard. 
 
Els dos Miquel són a la Masia de l’FC Barcelona, tot i que només el petit hi viu allà, mentre que Llorenç hi passa unes hores concretes. Quan no està entrenant, el gran dels Miquel es dedica a treure’s la carrera d’Enginyeria de Ponts i Camins, a la Universitat Politècnica de Catalunya. 
 
Ara, té davant seu l’oportunitat de calçar-se els patins per jugar a l’OK Lliga, però amb la seva joventut, no té pressa per fer el següent pas. «És un somni anar avançant categories i no parar, però hi ha molts factors per valorar», comenta Miquel, que no descarta esperar un any més per donar el salt a la màxima categoria espanyola. Decideixi el que decideixi, el seu futur és prometedor.
PUBLICITAT
PUBLICITAT