PUBLICITAT

Més d’una vintena de propostes programades per Andoflora

Els propers 15, 16 i 17 de maig, la Massana esdevindrà l’eix central del món floral al Principat

Presentació Andoflora 2015
Presentació Andoflora 2015 | Tony Lara
La plaça de les Fontetes tornarà a ser l’escenari principal d’una nova edició d’Andoflora, la tradicional cita que «dóna la benvinguda a la primavera», com va apuntar amb entusiasme Jael Pozo, consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú de la Massana. La flor és el leitmotiv d’aquesta festa anual que enguany celebra la seva vint-i-dosena entrega i que converteix l’entranyable plaça massanenca en un petit poble amb casetes de fusta i en el punt neuràlgic d’aquesta fira mercat de la planta i la flor. El cònsol major, David Baró, va afirmar que «volem traslladar l’ambient dels esdeveniments als carrers de la Massana; implicar a tothom com farem pels Mundials de btt. La participació popular –prop de 250 persones– està sent un encert, la parròquia se supera any rere any i Andoflora ja és una cita molt consolidada». 
 
23 expositors i 25 propostes/A la fira hi prendran part 23 expositors de floristeria, jardineria, productes artesanals i decoració, quatre més que en la passada edició. A més dels expositors, els visitants podran gaudir de 25 propostes culturals: «Andoflora es reinventa any rere any amb noves propostes, diversificant l’oferta cultural i amb noves expressions florals», va explicar Jael Pozo. Entre aquestes propostes, hi ha lloc per 6 concerts musicals de diversos estils i 8 tallers d’activitats destinats a diferents públics. 
Aquesta implicació voluntària permet tenir un cartell d’activitats atractiu i innovador, com l’exhibició castellera, a la qual s’ha convidat també a la Colla Castellera Salats de Súria, i que es preveu que aixequi força expectació.
També des de l’organització es va destacar la desfilada de pentinats florals, dissabte, a les 17 h, en una passarel·la instal·lada a la font de les Fontetes. Les perruqueries participants asseguren que «serà una desfilada sorprenent, moderna i atrevida». Una altre de les activitats destacades serà l’espectacle de l’Escena Nacional d’Andorra, Contes Salvatges. La coordinadora de l’ENA, Irina Robles, va afirmar que «aquest espectacle intenta donar una volta als contes clàssics per explicar als nens que el llop no és tan dolent com el pinten i veuran la importància que té aquesta i altres bèsties per al nostre ecosistema». Robles va afegir que aquesta representació volia significar i representar «una realitat mediambiental a través del teatre». El muntatge, a càrrec del tàndem Ester Nadal–Anna Frases, s’oferirà dissabte a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda i diumenge 17, a les 12. 
 
Intervencions als espais públics/ Durant la presentació es va apuntar una altra de les novetats d’aquesta edició de 2015, el Concurs-exposició d’instal·lacions urbanes, en el qual hi han pres part diversos col·lectius de la parròquia: tres equips de la Capsa, l’Escola d’Art de Sant Julià, la Coral Sant Antoni. Les seves creacions es podran veure –i portar votació popular– a la plaça de les Fontetes, a l’oficina de Turisme i a la teteria Te de T. 
L’ornamentació floral també ocuparà l’eix comercial de la Massana, amb intervencions artístiques a càrrec de l’Escola d’Art Floral de Catalunya a la Massana. Es podran veure diferents dissenys a les escales del Camí escolar, la parada de bus de davant el Comú, la zona del Palanques, la rampa d’accés a les Fontetes i la font de la mateixa plaça.
Els alumnes del Cos de Voluntaris per la Natura, que enjardinaran la zona del Museu del Còmic i la Capsa, també col·laboraran en la present edició. Aquest és un dels tres treballs de fi de curs dels joves que participen en aquesta formació. D’altra banda, divendres a la tarda se sabrà qui és el comerç que enguany guanya el Concurs d’aparadors convocat per Acelma. David Baró va aprofitar per agrair la feina dels departaments implicats a la fira i també de tots els col·laboradors, ja que «aquest treball intens i conjunt està permetent que Andoflora se superi i que puguem aplicar el nostre lema de fer més amb menys; tenim cada cop més oferta, destinant menys recursos econòmics i per això volem donar les gràcies a la implicació popular». El pressupost per aquesta edició és de 105.000 euros, repartits entre Andoflora i el Mercat de Nadal.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT