PUBLICITAT

Manel Torrentallé: «No hi ha res que no es pugui justificar»

El cònsol menor va afirmar que tot és «un error de procediment»

Manel Torrentallé, cònsol menor de Sant Julià
Manel Torrentallé, cònsol menor de Sant Julià | Tony Lara
Manel Torrentallé va fer ahir el primer pas en la intenció del comú de Sant Julià de demostrar que les despeses durant el 2013 –41.337 euros– i pagades amb la targeta de crèdit que els cònsols lauredians tenen a la seva disposició, són del tot justificables. En aquest sentit i, entroncat amb la contundència de l’informe signat per Tribunal de Comptes, el cònsol menor va deixar clar que la targeta «s’ha utilitzat sempre per activitats de representació pròpies del comú i de mobiliari, equipaments i utensilis de Camprabassa». Torrentallé va argumentar que, al principi de la legislatura, es va decidir  «utilitzar només una targeta de crèdit en nom del comú i que també es podrien fer pagaments de Camprabassa i així ho hem fet». D’aquesta forma, va seguir exposant el cònsol menor lauredià, «amb la targeta del Comú s’han pagat algunes despeses i equipaments de l’empresa pública. Aquestes estan degudament compabilitzades com a deutes de Camprabassa a favor del comú».
 
Un error de procediment/ Amb l’absència de la cònsol major, Montserrat Gil, Manel Torrentallé va exposar els motius pels quals el Tribunal de Comptes contempla com a no justificades aquestes despeses d’uns 12.500 euros que el Tribunal considera que no s’haurien de reflectir en el pressupost comunal. El cònsol menor va assegurar que tot plegat és «una errada de procediment intern» per haver fet servir una sola targeta per als pagaments del Comú i de Camprabassa. Torrentallé va insistir en que «no hi ha res que no es pugui justificar» i va dir que s’estan recollint els «documents acreditatius» de totes les despeses que falten per justificar i que es «podran aconseguir sense cap dificultat dels proveïdors». A més, l’executiu lauredià va sostenir que la confusió deriva «arrel del procediment acordat de pagar amb una sola targeta despeses del Comú i de Camprabassa» i que en cap cas hi ha «un problema de fons, perquè aquesta confusió no s’ha produït a nivell intern, ja que totes les despeses fetes amb la targeta corresponen a funcions de representació del Comú o equipaments de Camprabasa, perfectament detallades, comptabilitzades i justificades».
 
Torrentallé va explicar que les despeses es contemplaven com a càrrecs del Comú i després s’abonava la quantitat corresponent a Camprabassa, però per evitar futurs problemes canviaran aquest procediment. «No sabem si farem servir dues targetes, una o cap», va declarar amb contundència el cònsol menor. Per la seva part, el conseller de finances, Joan Besolí, va detallar que es van fer aquestes despeses amb una sola targeta de crèdit per una qüestió «logística» i d’«urgència» ja que va ser necessari adquirir mobiliari per a l’obertura de Naturlandia amb celeritat i per això no es va poder realitzar a través de factura o pagament en efectiu. El cònsol menor va cloure dient que la resta de factures de despeses que falten per justificar es podran obtenir en «dues o tres setmanes, perquè els nostres serveis ja estan treballant amb els proveïdors».
 
La compra de mobiliari per a Naturlandia i els costos de representació del Comú i de Camprabassa són els conceptes que s’atribueixen als 12.500 euros de despeses no justificades que el Tribunal de Comptes vaapuntar en aquesta fiscalització de l’exercici 2013 del Comú de Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT