PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

CiU anuncia la construcció del nou CAP als garatges Alsina

Batalla afirma que s’han estabilitzat els comptes del centre sanitari

Per EL PERIÒDIC

L’actual alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la sala principal de l’Ajuntament urgellenc.
L’actual alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la sala principal de l’Ajuntament urgellenc. | TONY LARA
La construcció del nou CAP als antics garatges de l’Alsina Graells és una de les principals apostes de Convergència i Unió (CiU) en matèria de salut, «perquè l’atenció a les persones és una prioritat per a la nostra candidatura». Aquest trasllat suposarà la construcció d’un nou magatzem per a les brigades municipals per deslliurar l’espai necessari per al nou CAP. 
La número 5 de la candidatura, Montse Bonet, ha assenyalat que es tracta d’un «lloc cèntric i accessible» prop de l’Hospital. Doncs en aquest sentit, el compromís de la Generalitat per donar suport a la construcció del nou CAP ha de permetre que comenci la seva construcció al 2017.
 
Pel que fa a l’hospital, l’actual alcalde Albert Batalla, ha destacat que malgrat les dificultats del moment s’ha aconseguit «estabilitzar els comptes amb un gran esforç per part de tothom, principalment dels treballadors, tot mantenint l’atenció sanitària» i que un cop «orientada la viabilitat de futur» ara cal consolidar els serveis i «anar a millor», per garantir l’atenció assistencial que requereixen els ciutadans. 
CiU valora, a més, d’una manera cabdal el paper de la gent gran i per això en «tenim una cura especial». Així ho ha explicat la número 16 de la candidatura, Carme Sala. I en aquest sentit, l’augment del nombre de places residencials amb una reforma de la tercera planta i altres espais de l’hospital per a aquest col·lectiu és «una altra de les nostres prioritat en la candidatura». En aquest àmbit, CiU ha afirmat que s’està negociant amb la Generalitat un increment del nombre de places concertades, així com els recursos necessaris per afrontar la inversió a través de la Diputació de Lleida. D’aquesta manera CiU vol garantir que tothom tingui accés a una atenció de qualitat. 
Batalla ha explicat també que aquesta és la millor opció en lloc de construir una nova residència, un projecte «inviable», que s’havia plantejat fa quatre anys, «fruit del compromís que el Govern tripartit havia signat amb l’Ajuntament des del 2005, però al qual no van destinar la partida pressupostària promesa». 
 
Altres prioritats de CiU / Seguint amb les propostes, la candidatura de CiU de la Seu d’Urgell s’ha compromès a donar ús a la Ciutadella de Castellciutat «amb la intenció que dinamitzi l’economia, aporti valor afegit i alhora preservi el seu patrimoni històric.» El candidat a la reelecció, ha assegurat que una de les primeres accions serà «sanejar el recinte, acció que ja s’ha iniciat, amb una especial atenció al patrimoni històric existent». Un exemple que va exposar Batalla per implantar a la Ciutadella, és el model del parc Micropolix, projecte educatiu i d’oci familiar, en què els nens són els protagonistes que s’encarreguen de fer funcionar una gran ciutat, desenvolupant-hi totes les tasques i amb els pares com a visitants
Doncs el grup creu que cal trobar un o diversos projectes que puguin potenciar l’atractiu de la Seu d’Urgell i dinamitzar la ciutat a tots nivells, atraient inversions i visitants. En aquest aspecte, Batalla va explicar dimarts passat que s’han explorat diverses opcions i ha recordat que el president de la Generalitat ja va explicar l’oferiment de la Seu d’acollir la Bulli Foundation si el projecte no quallava a Roses. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT