PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp aplega una seixantena de cotxes clàssics al Weekend dels ‘60

El Prat Gran acollirà la 3a edició de la concentració internacional de vehicles antics, amb la integració del mercat

Per MARISA DA COSTA

Tres dels vehicles exhibits al Prat Gran d’Encamp la darrera edició del ‘Weekend dels anys ‘60’.
Tres dels vehicles exhibits al Prat Gran d’Encamp la darrera edició del ‘Weekend dels anys ‘60’. | COMÉ D'ENCAMP
El proper cap de setmana torna al Principat una de les trobades automobilístiques més importants del Principat: el ‘Week-End dels Anys ’60’. L’esdeveniment, que enguany celebra la seva tercera edició, estarà en aquesta ocasió ambientada en el fílmic Far West. L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA), encarregada d’organitzar aquest acte ja consolidat, reunirà al parc del Prat Gran d’Encamp més d’una seixantena de vehicles clàssics provinents tant de França com de Catalunya i Espanya on, segons les previsions, més de 150 persones gaudiran de l’exhibició lluint disfresses de cowboys i d’indis.
 
L’objectiu d’aquesta trobada, de la mà amb la tasca per la que s’erigia l’AAVA – que pertany a la Federació Internacional de Vehicles Antics-, és promoure i vetllar per la cultura i la conservació dels cotxes clàssics. Així, amb la finalitat que tothom pugui meravellar-se amb aquests vehicles antics i endinsar-se en aquesta cultura, els propietaris, provinents de Limoux (Aude, França), Tarragona, del Pallars i altres territoris, acollits pels apassionats andorrans, trauran el que el president de l’AAVA, Lluís Dejuan, cataloga com a «peces de museu ambulant», dels seus garatges per exhibir-los en públic. A partir de les nou del matí de dissabte, els automòbils s’estacionaran al parc infantil de la parròquia per romandre-hi en exposició tot el cap de setmana.
La concentració aplegarà aquesta vegada una interessant novetat: el mercat setmanal que, cada dissabte, té lloc a la plaça de Sant Miquel d’Encamp, traslladarà la seva ubicació habitual a aquest museu esporàdic, ampliant el ventall de proposicions preparades per als propers dies 16 i 17 de maig. 
 
ACTIVITATS PREPARADES/ A més de la presència de les paradetes d’artesania, roba i degustacions, entre moltes altres coses, que els comerciants de la parròquia desplegaran dissabte, i de l’exposició permanent de vehicles, hi ha previstes actuacions musicals, tallers de dansa, rutes turístiques... Truki, home orquestra de l’Alt Urgell, ambientarà el concurs de cotxes antics que jutjaran en conjunt membres de l’AAVA i treballadors del departament de Cultura del Comú d’Encamp. Després d’un àpat típic andorrà, tindrà lloc una gimcana turística per difondre els valors històrics i culturals del Principat, també premiada. A les sis de la tarda, els participants faran una rua per les parròquies centrals, per tal d’integrar Escaldes-Engordany i Andorra la Vella i així expandir l’àmbit d’aquesta trobada.
 
Per païr les hamburgueses, hot dogs, barbacoa... Del sopar sota temàtica americana, un ball de disfresses, acompanyat d’un concurs, tancarà la primera jornada d’aquesta trobada internacional. Diumenge, i coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, els participants es dividiran per visitar dues instal·lacions que no podien elidir-se: mentre uns visitaran el Museu de l’Automòbil encampadà, altres es desplaçaran a Canillo per gaudir del Museu de la Moto. A la baixada, tornaran a amenitzar-se els carrers de les parròquies centrals.
 
Aquest acte ja consolidat, cerca obrir el món del motor antic a tots els públics per tal de fer difusió d’un patrimoni cultural de titularitat privada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT