PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’associació Marc G.G. demana activar el protocol de notificació

L’entitat vol recordar que la notícia d’una pèrdua l’han de donar els professionals

Per ESTEFANIA GRACIA

Marxa popular de l’any passat on hi van assistir més de 500 participants.
Marxa popular de l’any passat on hi van assistir més de 500 participants. | ANA / G. L. T.
La fundadora i presidenta de l’Associació de dol Marc G. G., Rosa Galobardes, reclama, juntament amb els seu marit Paco Gonzàlez, integrant també de l’associació, que s’activi el protocol d’actuació en cas de la notificació de la mort sobtada d’una persona, doncs demanen que sigui un professional, un psiquiatra o psicòleg, qui doni la notícia i ofereixi assistència als familiars o afectats. 
 
«Sabem que a Andorra el protocol està format, però no tenim constància de que s’hagi activat» a més «sabem que aquí hi ha professionals molt ben preparats, que poden dur a terme el protocol, i per això, creiem que qui l’hagi de posar en marxa, l’hauria d’activar quan abans millor» i és que «jo, com a bomber,  o altres agents de l’ordre, no hem de donar aquesta notícia, doncs ho han de fer els professionals, que et poden portar pel terreny que ells considerin adequat i comunicar-te la pèrdua de la millor forma possible» comentava Gonzàlez. A més, Galobardes remarcava que molts dels qui acudeixen a l’associació «ens comenten que han tingut una mala experiència pel que fa al moment de la notificació, i és que aquest se’t queda gravat per sempre, així doncs, volem lluitar perquè a la gent que els hi hagi pogut passar el mateix que a nosaltres, estiguin ben assistits»
 
Aquesta, es una de les iniciatives principals que l’associació vol dur a terme durant el 2015 i que va remarcar ahir en la presentació de la segona marxa popular que organitza l’entitat. Amb la jornada,es vol recordar i donar presència d’aquesta plataforma de suport emocional que intenta proporcionar ajuda. 
 
La marxa serà el dia 31 de maig i es sortirà del Prat del Roure a les 10:30 hores. A més, amb la recollida del dorsal, es donarà també una samarreta pel preu de 5 euros que ajudarà a recaptar fons per l’associació i pagar la marxa, que en total costarà uns 6.000 euros. 
 
«Es veritat que el Govern ens dóna subvencions per poder seguir endavant amb l’associació, però sobretot necessitem participació per tal de mostrar als qui ho necessitin, que no estan sols». I «que poden acudir a nosaltres sempre que sigui necessari, i és que la nostra tasca primordial és oferir ajuda per afrontar el dolor, retrobar el sentit a la vida, i trobar suport en altres persones que han passat per la mateixa situació. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT